1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ukrayna'da limanlar için Deniz İdaresi birimi kuracak
Ukrayna'da limanlar için Deniz İdaresi birimi kuracak

Ukrayna'da limanlar için Deniz İdaresi birimi kuracak

Ukrayna Altyapı Bakanlığı, etkin kullanılamamaları sık sık şikayet edilen ülkedeki deniz limanlarının idarelerini reforma tabi tutmayı planlıyor.

A+A-

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna’nın Kırım’da bulunan limanlarını uluslararası trafiğe kapatması ve yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkarmasının ardından deniz limanları konusunda Ukrayna'dan yeni bir adım geldi.

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladimir Omelyan, Ukrayna Altyapı Bakanlığı’nın etkin kullanılamamaları sık sık şikayet konusu olan deniz limanlarının idarelerini reforma tabi tutmayı planladığını bildirdi. Omelyan, reformun neticesinde Ukrayna Deniz İdaresi’nin kurulacağını açıkladı.

Ukrayna Altyapı Bakanlığı Basın Servisi’nden yapılan açıklamaya göre, Vladimir Omelyan, Deniz sektörünün reforma tabi tutulması konusunun ele alındığı toplantıdan sonra düzenlediği basın toplantısında, “Ukrayna Altyapı Bakanlığı, deniz sahasının da reforma tabi tutulmasına yönelik hazırlıklara başladı. Bu reformun neticesi, Ukrayna Deniz İdaresinin kurulması ve limanların fonksiyonlarının yeniden gözden geçirilmesi olacak” diye kaydetti.

Vergi tarifesi değişecek

Söz konusu toplantıda ayrıca, Ukrayna’yı Karadeniz havzasında rekabet edebilir hale getirmek için vergi tarifeleri konusunun da ele alındığını dile getiren Vladimir Omelyan, “Maalesef, şimdilik bu vergiler Karadeniz havzasındaki diğer limanların vergilerinden birkaç kat daha yüksek” dedi.
Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanlarını uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalinin tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanabiliyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2365 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.