1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Ülkemizin Görülmeye Değer Maviliklerine Yolculuk...
Ülkemizin Görülmeye Değer Maviliklerine Yolculuk...

Ülkemizin Görülmeye Değer Maviliklerine Yolculuk...

Akvaryum Koyu

A+A-

Ülkemizin sınırsız maviliklerinin güzel köşelerinden birini tanıtacağız bugün size. Gözlerden uzak, serin, mavi, saydam ve bir o kadar da şirin bir koy burası. Datça Palamutbükü’nün 1 km uzağındaki bu küçücük koyun adı Akvaryum Koyu.

DENİZİN METRELERCE DİBİNİ GÖREBİLİRSİNİZ

Denizin metrelerce derinliğini bile çok net bir şekilde görebileceğiniz tertemiz bir suyu olan bu koyda, deniz bu kadar temiz olunca denizin dibindeki canlıları bir akvaryumu seyreder gibi izleyebilirsiniz. Bu nedenle bu koyu ziyaret edeceklere ilk tavsiyemiz yanlarında bir deniz gözlüğü taşımalarıdır. 

Etrafında bulunan u şeklindeki kayalık ve ağaçlık alan ruhunuzu dinlendirmek için ideal bir mekandır. Doğanın en güzel renkleri olan mavi ve yeşil büyüleyici tonlarıyla birleşerek sizleri etkisi altına alacaktır.

AKVARYUM KOYU'NA NASIL ULAŞIRIM?

Peki bu koya nasıl ulaşabilirsiniz? Datça’dan kalkan tekneler ile turlara katılmak birinci alternatifiniz olabilir. Akvaryum Koyu’nun zengin manzarasında Koy’a demir atan tekneler sizlere maviliklerin serinliğinde keyifli anlar yaşayacak fırsatlar sunar. Eğer iyi bir yüzücü olduğunuzu düşünüyorsanız, farklı bir alternatif ise Palamutbükü’nden yüzerek Akvaryum Koyu’na gelmektir.

Vira Haber

Bu haber toplam 17219 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.