1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Umuda yolculuk'ta sona geliniyor
'Umuda yolculuk'ta sona geliniyor

'Umuda yolculuk'ta sona geliniyor

Daha iyi bir yaşam ümidiyle Avrupa'ya gidebilmek için yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin umuda yolculukları bitme noktasına geldi.

A+A-

AA

Geri Kabul Anlaşması öncesinde günde 300 civarında, geçen yıl haziran ayının 13 gününde de 2 bin 262 göçmenin yakalandığı Ege Denizi'nde, bu yılın aynı döneminde 255 sığınmacı yakalandı.

İç savaş, siyasi ve ekonomik belirsizlikler nedeniyle ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınan ve buradan da daha iyi bir yaşam ümidiyle Avrupa'da mülteci olabilmek için yasa dışı yollardan Ege Denizi ve Akdeniz'i kullanarak Yunan adalarına geçmeye çalışanların umuda yolculukları büyük oranda geriledi.

Türkiye ile AB arasında yasa dışı göç ve göçmen kaçakçılığına karşı 18 Mart'ta Brüksel'de imzalanan Geri Kabul Anlaşması öncesinde hız kazanan yasa dışı göç hareketi, anlaşmanın yürürlüğe girdiği 20 Mart'tan itibaren azalmaya başladı ve son dönemde bitme noktasına geldi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, geçen yıl haziran ayının 13 günlük diliminde 2 bin 262 göçmeni yakalarken bu yılın aynı döneminde ise bu sayı yüzde 90 azalarak 255'e düştü.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2171 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.