1. HABERLER

  2. SEKTÖRDEN

  3. UN Ro-Ro filosuna yeni gemi
UN Ro-Ro filosuna yeni gemi

UN Ro-Ro filosuna yeni gemi

DFDS, Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisini Türkiye’ye getiriyor. İlk kez Türk karasularında sefere çıkacak 237 metre uzunluğundaki dev Ro-Ro gemisi, Türk ihracatçısına ve Türk ekonomisine hizmet verecek.

A+A-

Avrupa’nın denizcilik ve lojistik devi DFDS, Akdeniz’in en büyük Ro-Ro gemisini Türkiye’ye getiriyor. Türk bayrağı çekilerek ilk kez Türk karasularında sefere çıkacak 237 metre uzunluğundaki dev Ro-Ro gemisi, Türk ihracatçısına ve Türk ekonomisine hizmet verecek.

7 Mart Perşembe günü U.N. Ro-Ro Pendik Limanı’nda DFDS Denizcilik Bölüm Başkanı Peder Gellert Pedersen ve DFDS Akdeniz İş Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Selçuk Boztepe’nin ev sahipliğinde, gemiye isim verme töreni gerçekleştirilecek.

DFDS Avrupa’nın en büyük denizcilik ve lojistik şirketlerinden biri. DFDS 24 ülkede yer alan 8000 çalışanı ile (Türkiye dahil) yolcu ve yük pazarlarında yer alıyor. DFDS genel merkezi Kopenhag, Danimarka’da ve yıllık gelirleri 2 milyar Avro seviyesinde. DFDS  geçtiğimiz yıl 12 modern ro-ro gemisi ve sahibi olduğu Pendik ve Trieste limanları ile  U.N. Ro-Ro’yu bünyesine katmıştı.

Vira Haber

Bu haber toplam 25113 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.