1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. USS Carl Vinson ve hücum filosu yola çıktı!
USS Carl Vinson ve hücum filosu yola çıktı!

USS Carl Vinson ve hücum filosu yola çıktı!

ABD Savunma Bakanlığı kaynakları, USS Carl Vinson uçak gemisinin liderliğindeki hücum filosunun, Singapur'dan Kore yarımadasına gitmek için ilerlediğini açıkladı.

A+A-

Kuzey Kore'nin yaptığı son füze denemesinin ardından, ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemilerinin Kore sularına gönderildiği bildirildi.

ABD Pasifik Komutanlığı sözcüsü Binbaşı Dave Benham, "Carl Vinson Görev Grubu'na teyakkuz ve varlık göstermek için tedbir olarak Batı Pasifik'e gönderilme emri” verildiği açıkladı. Benham Fransız Haber Ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin "düşüncesiz, sorumsuz ve istikrarsızlığa yol açan” füze ve nükleer programı nedeniyle bölgedeki en büyük tehdit olduğunu ifade etti.

Filo son olarak tartışmalı Güney Çin Denizi'nden geçti. Filoda ünlü uçak gemisi USS Carl Vinson da var.

ABD hükümetinden bir yetkili Reuters Haber Ajansı'na cumartesi günü yaptığı açıklamada, bir uçak gemisi ile savaş gemilerinden oluşan filonun Singapur’dan Kore Yarımadası’na gönderildiğini belirtti. Yetkili “bölgedeki varlığımızın güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Carl Vinson uçak gemisi ile beraberindeki savaş gemilerinin, Avustralya'da konuşlanması planlanıyordu. Ancak gelen talimat ile gemilerin Singapur'dan Pasifik Okyanusu'nun batısına yöneldiği belirtildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2958 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.