1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. USS Michael Monsoor yine arızalandı
USS Michael Monsoor yine arızalandı

USS Michael Monsoor yine arızalandı

Geçtiğimiz aralık ayında ilk deniz testlerine çıkan ve  donanım arızalarından dolayı denemeleri yarıda kesmek zorunda kalan Zumwalt-sınıfı Michael Monsoor gemisinin bu kez de makinaları hasar gördü.

A+A-

ABD Donanmasının şimdiye kadar inşa ettiği en büyük destroyeri olan Zumwalt-sınıfı Michael Monsoor (DDG-1001) muhribinin ana makinasının türbinin yenilenmesi gerekiyor. USNI sitesinin aktardığına göre geminin türbin bıçakları kabul testleri sırasında zarar gördüğü ortaya çıktı. 

MT30 gaz türbin denemeler sırasında herhangi bir sorun göstermedi ancak deneme sonrası incelemelerde bıçakların durumu fark edildi. San Diego limanına hareket öncesi geminin makinası tamir edilecek.

ABD Deniz Kuvvetleri Komutanı William Galinis "Ne yazık ki, kabul denemelerinden yola çıkarak ana jeneratörlerden birini kullanan ana türbin motorlarından biriyle karşılaştık." açıklamasını yaptı.

Geçtiğimiz Aralık ayında ilk deniz testlerine çıkan 183 metrelik gemi, donanım arızalarından dolayı denemeleri yarıda kesmek zorunda kalmıştı.

USS Michael Monsoor, elektrik tahrikli, radar kesit alanı azaltılmış olan Zumwalt Sınıfı muhriplerden ikincisi. Üç adet Zumwalt’ın tahmini toplam değeri 22 milyar Amerikan Doları. Bu da Zumwalt Sınıfı Muhripleri dünyanın en pahalı muhripleri yapıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 3824 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.