1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. UZMAR Tersanesi SVITZER Elizabeth römorkörünü teslim etti
UZMAR Tersanesi SVITZER Elizabeth römorkörünü teslim etti

UZMAR Tersanesi SVITZER Elizabeth römorkörünü teslim etti

UZMAR Tersanesi tarafından inşa edilen RAstar 3200W serisi, Robert Allan Ltd. dizaynı römorkör, SVITZER yetkililerinin ve misafirlerin katıldığı törenle teslim edildi.

A+A-

UZMAR Yönetim Kurulu Başkanı A. Noyan Altuğ törende yaptığı konuşmada UZMAR’ın sadece römorkör inşa eden ve ihraç eden bir tersane olmadığına değinerek, “UZMAR olarak aynı zamanda teknik bilgi birikimimizi, sektördeki tecrübemizi ve Türk mühendisliğinin teknoloji ve mühendislik bilgisini de ihraç ediyoruz. Dünyanın 25 farklı ülkesinde hizmet veren UZMAR inşası römorkörler, bizim bu kolektif birikimimizin birer eseridir" dedi.

1685526717-dji-2-min-1.jpg

Gelecek için yatırım yaptıkları ilerici projeleriyle düşük emisyona ve karbon izine sahip, çevreci ve sürdürülebilir deniz araçlarıyla dünyada fark yaratmak için çalıştıklarını belirten Altuğ, teslimini gerçekleştirdikleri Svitzer Elizabeth’in de üstün teknolojik donanımı ve denizcilik kabiliyeti sayesinde görev yapacağı limanda hem operasyonel anlamda hem de yenilikçi özellikleriyle gurur kaynağı olacağını ifade etti.

1685526860-mcr06902-min-1.jpg

Noyan Altuğ, konuşmasını projede emeği geçen UZMAR ailesine, Svitzer ekibine ve Robert Allan Ltd. ekibine teşekkürlerini ileterek sonlandırdı. 

SVITZER COO’su Philip Patenden konuşmasında projede yer alan tüm ekiplere teşekkür ederek, gelecekte UZMAR ile başka bir çok projede çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Liverpool Limanı'nda görev yapacak

SVITZER Avrupa Bölgesi Teknik Müdürü Erik Mainkvist ise konuşmasında UZMAR’a teşekkür ederek şunları söyledi: “Üç yıl kadar önce UZMAR’dan teslim aldığımız iki römorkörümüz Avustralya limanlarımızda başarıyla hizmet veriyor. Bu süre içerisinde UZMAR Tersanesi’nde inşa edilmiş bir römorkörün Avrupa’da da hizmet edeceği günü iple çektik. Sonunda SVITZER Elizabeth ile bu mümkün oldu."

Hizmete başladığında bölgenin en güçlü römorkörlerinden olacağını kaydeden Mainkvist, "UZMAR ile Avrupa’da görev yapacak daha fazla römorkör için birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda sözleşmesini imzaladığımız iki adet TRAnsverse römorkörünün inşasına başlamak için UZMAR ile hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Umuyorum ki bu işbirliğimiz sayesinde daha birçok projenin başarıyla sonuçlandığına birlikte şahitlik edeceğiz” diye konuştu.

1685526701-dji-1-min.jpg

SVITZER Liverpool Liman Müdüresi Jennifer Beswick’in geminin kalkışı için kurdele kesmesinin ardından kısa bir gösteri yapan SVITZER Elizabeth, hizmet vereceği Liverpool Limanı’na doğru yola çıktı.

Vira Haber

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.