1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Vietnam'ın deniz güvenliği için Japonya'dan destek
Vietnam'ın deniz güvenliği için Japonya'dan destek

Vietnam'ın deniz güvenliği için Japonya'dan destek

Kyodo ajansının haberine göre, Filipinler, Malezya ve Endonezya'nın ardından Vietnam'ı ziyaret eden Başbakan Şinzo Abe, Vietnamlı mevkidaşı Nguyen Xuan Phuc ile başkent Hanoi'de bir araya geldi.

A+A-

Görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında konuşan Şinzo Abe, "Japonya, denizcilik hukuku yaptırımlarında Vietnam'ın imkanlarını pekiştirmesini kuvvetle desteklemektedir." dedi.

Abe, ülkesinin Vietnam'a kredi vereceğini kaydederek "Vietnam'a 1 milyar dolarlık kredi teminatı kapsamında deniz güvenliğinin sağlanması için 6 karakol gemisi göndereceğiz. Biz Vietnam'ın en büyük destekçisiyiz." diye konuştu.

1 milyar dolarlık kredi yardımı

Vietnam Başbakanı Phuc, Güney Çin Denizi sorununda kuvvet kullanımına karşı olduklarını belirterek "Abe'yle aynı görüşteyiz, seyrüsefer özgürlüğü ve barışçıl yollara saygı duyuyoruz." ifadesini kullandı. Bu arada, Japonya'nın Vietnam'a yapacağı 1 milyar dolarlık kredi yardımının ülkenin güvenliğinin yanı sıra su, idari altyapı ve iklim değişikliği politikalarında kullanılacağı belirtiliyor.

Güney Çin Denizi'nde Japonya herhangi bir hak iddia etmezken, Çin'in bölgede artan askeri varlığından endişe ederek uluslararası hukuka uygun davranılmasını talep ediyor. Abe'nin Vietnam ziyareti kapsamında Devlet Başkanı Tran Dai Quang ile görüşmesi bekleniyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2294 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.