1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. VOR’da okyanusa düşen yarışçı aranıyor
VOR’da okyanusa düşen yarışçı aranıyor

VOR’da okyanusa düşen yarışçı aranıyor

Volvo Okyanus Yarışı (VOR) kapsamında denize açılan Team Sun Hung KAi/ Scallywag ekibinden okyanusa düşen John Fisher için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

A+A-

Dünyanın en zor spor etkinliklerinden biri olarak kabul edilen ve 40 yıldan uzun bir süredir yelkencilerin çeşitli rotalar üzerinden geçerek takım olarak çalışması amacıyla düzenlenen VOR kapsamında 18 Mart günü Yeni Zelanda'nın Auckland Limanı'ndan yola çıkan Team Sun Hung Kai/ Scallywag ekibinin kayıp üyesi Fisher hala bulunamadı.

Yarışın en zorlu etabı olarak bilinen ve 7,600 deniz mili mesafeli etabının başlangıcından yaklaşık bir hafta sonra, Güney Amerika'nın en güney ucu olarak kabul edilen Horn Burnu'na yaklaşık 1,400 deniz mili batısında okyanusa düşen ve hala ulaşılamayan Fisher'ın kurtarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında Deniz Kurtarma Koordinasyon Merkezi'ne ait bir geminin bölgeye gönderildiği duyuruldu.

Sun Hung Kai/ Scallywag takımı diğer üyelerinin sağlıklı olduğu vurgulanırken, aynı rotada yarışan diğer takımların bölgedeki kötü hava koşulları ve şiddetli rüzgar nedeniyle arama kurtarma çalışmaları için bölgeye geri dönemediği belirtildi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4438 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.