1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yardım gemisi hareket etti
Yardım gemisi hareket etti

Yardım gemisi hareket etti

Filistin'e insani yardım malzemesi götürecek gemilerden biri olan Mavi Marmara, 545 yolcusu ile Antalya Limanı'ndan hareket etti.

A+A-

Antalya Limanı'nda gece yarısı saat 24.00'te hareket eden gemide 193 yabancı ve 352 Türk yolcu bulunuyor. 70 civarında yerli ve yabancı gazetecinin de içinde bulunduğu gemiden açık denizde de özel bir sistemle canlı yayın yapılacak.

Antalya Limanı'nda hareketten önce yakınları ile vedalaşan İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri ve diğer yolcular dualar ve sloganlar eşliğinde gemiye bindi. Gemi, 12 saat sonra Akdeniz'in ortasında bekleyen 8 gemi ile buluşup Gazze'ye hareket edecek. Gazze'ye gidecek olan 'Özgürlük Filosu' olarak adlandırılan yardım filosunda Türkiye'den 3, İngiltere'den 2, İrlanda, Cezayir, Kuveyt ve Yunanistan'dan birer olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor.

İnsan hakları savunucuları, doktorlar, gazeteciler ve milletvekillerinin de bulunduğu gemilerde toplam 10 bin ton ağırlığında ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik evler, oyuncak ve gıda malzemeleri yer alıyor. Bu arada, hareketten önce gemide bulunanlar İsrail'in tüm engellemelerine rağmen insani yardım malzemelerini Gazze'ye ulaştırmak için her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

 

 

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.