1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yasak adaya giren turistin korkunç sonu
Yasak adaya giren turistin korkunç sonu

Yasak adaya giren turistin korkunç sonu

Hindistan'da tatil yapan ABD'li bir turistin, ülkenin Kuzey Sentinal Adası'na seyahat ettiği ve yerli kabile tarafından okla vurularak öldürüldüğü rapor edildi.

A+A-

Hindistan'da yasaklı adaya izinsiz giriş yapan ABD'li turist, yerliler tarafından feci şekilde öldürüldü. ABD'li John Allen Chou, yasaklı Kuzey Sentinel Adası'nı ziyaret etmek istedi fakat başına geleceklerden habersizdi. Kendisini pusuda bekleyen kabile tarafından feci şekilde öldürüldü. Kabile önce Chou'yu okla vurdu sonra boynuna ip bağlayıp sahilde sürükledi. Ardından turisti beline kadar kuma gömen kabile adama ölene kadar işkence yaptı. ABD'li John Allen Chou'nun cesedi diğer gün balıkçılar tarafından bulundu.

27 yaşındaki Alabamalı turist John Allen Chou, önce Sentinel'in yakınındaki Andaman ve Nicobar adalarına seyahat etti. Balıkçılara rica etti ve çok merak ettiği Kuzey Sentinel Adası'na gitti.

Ardından modern dünyadan izole bir hayat yaşayan Sentinel kabilesiyle buluşmak için yola koyuldu. Adaya yaklaştıklarında balıkçıyı geride bırakıp bir kanoya bindi. Sahile ulaştığında başına geleceklerden habersizdi. Plajda olanları gören balıkçı korkup kaçtı. Bir gün sonra döndüklerinde ise, ABD'li turist Chau'nun cesedi deniz kıyısındaydı.

Kendi yaşam alanlarına gelen davetsiz ABD'li turisti sahilde avlamak üzere pusuya yatan kabile, ABD'li turisti okla avladı. Kıyıya yaklaşan turisti okla avlayan kabile, yaralanan ABD'li turistin boynuna ip bağlayıp saatlerce kumda sürükledi. Daha sonra beline kadar kuma gömen kabile, ölene kadar işkence yapıp eğlendi.

Reuters haber ajansına açıklama yapan Hindistan'nın Chennai kentindeki ABD Konsolosluğu, yerel yetkililerle iletişime geçildiğini ve olayın yakından takip edildiğini duyurdu. Ajansa konuşan bir polis ise, Chau'nun daha önce de adayı ziyaret ettiğini ve kabile üyeleriyle güçlü bağlar kurmayı istediğini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, turisti adaya götüren balıkçıyı gözaltına aldı. Sentinel adası, büyük adalara uzak bir noktada değil.

Hindistan'ın uzak adası Sentinel'de kabile tarafından öldürülen ABD'li turist, dünyada şok etkisi yarattı.

Normal şartlarda Hindistan hükümeti, olayın gerçekleştiği Kuzey Sentinal Adası'na girişlere izin vermiyor. Adada yaşayan ve Sentinalliler adı verilen kabilenin, adaya dışarıdan gelen yabancılara sürekli olarak saldırdığı biliniyor.

Hint Okyanusu'nda küçücük bir adada yaşayan Sentinel Kabilesi, kayıtlara geçen tarihin başından beri dış dünyayla bağlantıyı reddetmiş. Bu yüzden onlara yaklaşmak gerçekten tehlikeli. Amazonlar'ın ücra bir köşesi gibi ulaşılamaz bir nokta da değil. Fakat ada halkı kesinlikle dış dünyadan gelen birine sempati duymuyor.

'Sentinelese' adı verilen Kuzey Sentinel Adası'nın sakinleri dış dünyayla neredeyse hiç bağlantı kurmuyorlar ve kurulması adına yapılan girişimleri de saldırılarla engelliyorlar. Bu yüzden adalılara ait fotoğraflar genellikle uzaktan veya havadan çekilmiş fotoğraflar olabiliyor.

ada-008.jpg

ada2-007.jpg

ada3-007.jpg

ada4-002.jpg

ada5-001.jpg

ada6-002.jpg

ada7-002.jpg

ada8-001.jpg

ada9-001.jpg

ada10.jpg

ada11.jpg

ada12.jpg

ada13.jpg

ada14.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 23571 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.