1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yaşamlarını inceleyecekler
Yaşamlarını inceleyecekler

Yaşamlarını inceleyecekler

Karşıyaka Belediyesi’nin turizm amaçlı maskot olarak belirlediği tepeli pelikanların yaşamlarını izlemek üzere Fransa’dan doğaseverler Karşıyaka’ya geldi.

A+A-

Karşıyaka Belediyesi’nin turizm amaçlı maskot olarak belirlediği tepeli pelikanların yaşamlarını izlemek üzere Fransa’dan doğaseverler Karşıyaka’ya geldi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Doğa Derneği organizasyonu ile İzmir’e gelip Karşıyaka, İzmir Kuş Cenneti ve Gediz deltasında kuşların yaşamlarını inceleyen doğaseverler 5 günlük çalışmanın ardından Karşıyaka Belediyesi’ni ziyaret etti.

Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz, İzmir sorumlusu Esra Kartal, önemli doğa alanları sorumlusu Can Yeniyurt ile Fransa’da Doğa Koruma Derneği (Tour Du Valat) temsilcileri Lisa Erneul, yönetim planlama uzmanı Marc Thibault ve basın-haberleşme sorumlusu Caralie Hermeloup Gediz Deltası üzerinde doğal yaşam olanakları ile kuşlar üzerine beş gün süren incelemelerde bulundu.

Ege Üniversitesi Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi üyesi Dr. Ortaç Onmuş’un da katıldığı toplantıda izlenimlerini aktaran Fransız doğaseverler “Pelikanların nesli yok olma riski taşıyor. Dünyada sürekli azalmaktadır. Burada ise sayılarının sürekli arttığını öğrendik. Bu çok başarılı bir çalışma olarak gördük. Yapılaşma yok, Gediz Deltası’nda kirlenme de var. Ancak bilinçlenme de fazla. Yaban kuşlarının balıkçı teknelerinin arasında korkmadan dolaştıklarını gördük. Bu manzara çok ender rastlanır.” Dedi. Karşıyaka Belediyesi’nin maskot olarak tepeli pelikanı seçmesinin çok önemli olduğunu belirten doğaseverler “ Doğaya karşı ilgiyi arttıracak bu projenin desteklenmesi gerekir. Gelecek kuşaklar da aynı şekilde doğal hayvanlara sahip çıksın. Doğa yok olmadan onu korumasını öğrenmeliyiz“ şeklinde konuştu.

Karşıyaka’daki kuşların yaşayışlarıyla ilgili derneklerini temsilen daha sonra uzman fotoğrafçının da gelerek çalışma yapacağını belirten doğaseverler “ Buradaki güzellikleri tüm dünyaya yaymak için çalışacağız” dedi.

Karşıyakahaber

Bu haber toplam 761 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.