1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Yat üretiminin yeni merkezi Demre
Yat üretiminin yeni merkezi Demre

Yat üretiminin yeni merkezi Demre

Türkiye'de günübirlik yat turizminin en önemli merkezi, Antalya'nın Demre ilçesi oldu.

A+A-

Türkiye'de günübirlik yat turizminin en önemli merkezi, Antalya'nın Demre ilçesi oldu. Günübirlik yat turizminin merkezi Demre’de her yıl 10'a yakın yeni yat imal ediliyor.

Demre merkez, ilçeye bağlı Üçağız Köyü'nde irili ufaklı 300 tekne bulunuyor. Ancak gelişen yat turizmine paralel olarak yeni ve modern yatlar da inşa ediliyor. Demre'de ve çevresinde her yıl 10'a yakın modern yat imal edilirken, bu yatlar Akdeniz'in mavi suları ile buluşturuluyor. Demre'de halen dört yatın yapımı devam ediyor. Bu yatlardan ikisi Demre'nin Çayağzı Limanı bölgesinde yapılıyor. Uzunlukları 24'er metre olan yatlar için yaklaşık 90'ar metreküp kereste kullanılacak. Her biri günübirlik ve 145 yolcu kapasiteli olacak yatların yapımında Afrika'dan ithal edilen maun ve fig ağaçları ile çam, meşe ve dut ağaçları kullanılıyor. Metal aksamında krom çelik kullanılan yatlardan biri Demre Yatçılar Derneği Başkanı Ahmet Çetin'e, diğeri ise turizmci Fatih Altan'a ait. Her iki yatın da 15 Mayısta denizle buluşturulması hedefleniyor. Diğer iki yat ise, Demre'ye bağlı Çevreli Köyü'nde yapılıyor. Bu yatların dört ayda tamamlanması planlanıyor. Her biri 17 metre uzunluğunda, 48'er yolcu kapasiteli olacak yatlar turizmci Ahmet Takır'a, diğeri ise Özgür Ayrancı'ya ait.

Demre Yatçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin, Demre ve Kekova'nın günübirlik turizmin en önemli merkezleri olduğunu belirtirken, "Burada her yıl yüz binlerce kişi taşıyoruz. Kooperatifimize ait 40 teknemiz var. Modern yeni günübirlik tekneler imal ederek, turizmin hizmetine sunuyoruz. Kooperatif olarak 17 yıldır çalışmaktayız. Kekova bölgesinde daha iyi hizmet verebilmek için diğer teknelerimizi de modern hale getireceğiz" diye konuştu.

14 yaşından beri yat imal eden Cengiz Kılıç ise, Karadenizli olduğunu belirterek, "Bu işe İstanbul Sarıyer'de başladık. Son 20 yıldır da Demre'de bu işi yapıyoruz. Yapımı süren yat 24 metre boyunda. 145 yolcu kapasiteli" dedi.

Haber3

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.