1. HABERLER

  2. LİMAN

  3. Liman kurmak istiyorlar
Liman kurmak istiyorlar

Liman kurmak istiyorlar

Aslan Çimento'yu satın alan Oyak Grubu ve Şişecam fabrikası darıca sahillerini liman haline getirmek için lobi çalışmaları yapıyor.

A+A-

Aslan Çimento’yu satın alan Oyak Grubu ve Şişecam fabrikası darıca sahillerini liman haline getirmek için lobi çalışmaları yapıyor. Darıca sahillerinin Dilovası gibi halka kapanmasını istemeyen Darıcalılar ateş püskürüyor.

Bölgemizin halka açık tek denizi olan darıca sahili liman haline getirilmek isteniyor. Dilovası sahili 9 ayrı liman nedeniyle yıllardır halka kapalı durumda. Gebze sahillerinde ise Muallimköy ve Eskihisar’ın bir kısımları hariç aynı şekilde kapalı durumda. Denizin halkla rahat bir şekilde buluştuğu tek yer olan Darıca ise Oyak grubu ve Şişecam fabrikası tarafından liman haline getirilmek isteniyor. Darıcalılar ise bu duruma ateş püskürüyor.

Oyak Ve İş Bankası Harekete Geçti
Bugün Dilovası’nda 9 liman bulunuyor ve bu limanlar nedeniyle Dilovası halkı denize inemiyor. Darıca’da ise Aslan Çimento’yu satın alan Oyak Holding’in sahili kendi bünyesine katarak Nuh Çimento gibi kendine ait bir iskele liman oluşturmak istediği öğrenildi. Aynı şekilde Bayramoğlu sahilinde yeri bulunan İş bankası bünyesinde ki Cam fabrikası da Bayramoğlu’da kendine ait bir liman kurmak istiyor. Geçtiğimiz ay Gebze’ye gelen İş bankası Genel müdürü Ersin Özince’den biz Üniversite istememize rağmen o sahillerimize göz koydu ve sahili ulaşım üssü olarak kullanmak istiyor.

Darıca, Dilovası Olmasın
Oyak Grubu’nun ve Ersin Özince’nin liman kurma düşünceleri büyük tepki topluyor. Marmara bölgesinde denizden tek istifade edemeyen yer alan bölgemiz bu girişimlerle denizden iyice koparılmak isteniyor. İlçe sakinleri Darıca’nın ikinci bir Dilovası olmasını istemeyerek bu sevdadan vazgeçilmesi istedi. Bölge halkı sahillere sahip çıkılmasını istiyor.

Gebzegazetesi

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.