1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘Yeryüzündeki Cennet’ Jiuzhaigou Vadisi
‘Yeryüzündeki Cennet’ Jiuzhaigou Vadisi

‘Yeryüzündeki Cennet’ Jiuzhaigou Vadisi

Jiuzhaigou Vadisi, "doğanın bir harikası", "masal dünya" ve "yeryüzündeki cennet" gibi değişik ifadelerle betimlenirken, bu muhteşem doğa harikası 3 vadi, 5 plaj, 12 şelale, 10 dere, onlarca pınar ve 118 gölcüğü içinde barındırıyor.

A+A-

Çin'in Sichuan eyaletinde bulunan, toplam yüzölçümü 620 kilometrekare olan Jiuzhaigou Vadisi'nde göller, şelaleler, karlı dağlar ve ormanlar bir arada bulunuyor. "Masal Dünya" olarak adlandırılan bu bölgedeki gezi yerleri, esas olarak "Y" biçimini oluşturan ve toplam uzunluğu 50 kilometre olan üç vadide toplanıyor.


1970'li yıllarda bir grup orman işçisi tarafından keşfedilen bu muhteşem bölge, 1992 yılında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından "Dünya Doğal Miraslar Listesi"ne dahil edildi ve tüm insanlığın ortak hazinesi haline getirildi.


Cennetin yeryüzüne yansıması olarak nitelendirilen Jiuzhaigou Vadisi büyük değer taşıyan doğal manzaralara, zengin kaynaklara ve hiç bozulmamış doğal ortama sahip bir yer. Öyle ki, ‘’Jiuzhaigou Vadisi'ni gezmiş olanların ilgisini başka hiç bir akarsu çekmez" şeklinde yaygın bir söz bile vardır.


Sonbahar, Jiuzhaigou Vadisi'nin en güzel mevsimidir. Bu mevsimde gölcüklerin kenarındaki akça ağaçların kızıllaşan yaprakları ile masmavi gölcüklerin oluşturduğu eşsiz manzara vadinin ev sahiplerine en büyük armağanıdır.
 

1.20140204105928.jpg

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 2326 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.