1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yıldırım: İzmir için özel yasa çıkarırız
Yıldırım: İzmir için özel yasa çıkarırız

Yıldırım: İzmir için özel yasa çıkarırız

Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir'in acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu, bu konuda gerekirse özel yasa çıkarabileceklerini belirtti.

A+A-

Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir'in acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu, bu konuda gerekirse özel yasa çıkarabileceklerini belirtti.

Eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir'in acilen kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunu, bu konuda gerekirse özel yasa çıkarabileceklerini belirtti. Bakan metro ağlarının genişletilmesinde de yeni müjdeleri olduğunu söyledi.

İzmir Ticaret Odası'nda meclis üyeleriyle biraraya gelen Yıldırım, İzmir'den adaylık serüveninin 2 yıl önce İZTO Başkanı Demirtaş'ın kendisinin İzmir'den aday olmasını istediği haberin gazetelerde yayınlanmasıyla başladığını belirtti. İzmir'in sorunları konusunda gerekli birlikteliği gösteremediğini, bir proje gündeme geldiğinde kentin buna karşı çıkmak değil olumlu bakmaya daha fazla ihtiyacı olduğunu, İzmir'in şiddetle kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Yıldırım, ''Bunun için yasa lazımsa İzmir'e özel yasa çıkaracağız. Bu ihtiyacı sonu gelmeyen tartışmalara feda edemeyiz. Bu riski göğüsleyen bir dayanışmaya ihtiyacımız var.'' dedi.

İzmir'e siyaset için değil hizmet için geldiğini, boş siyasi kavgalar içine girmeyeceğini söyleyen Yıldırım, Ege Konteyner Limanı'nın ardından İzmir Limanı'nın zaman içinde marka şehir İzmir'e yaraşır bir hale dönüşeceğini söyledi. Yıldırım, bir İZTO üyesinin kentteki metro ulaşım ağlarının genişletilmesiyle ilgili sorusu üzerine, ''Biraz daha bekleyin bu konuda müjdelerimiz olacak.'' dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Binali Yıldırım'a İZTO tarafından 2009 yılında İzmir Şehrine Katkı Ödülü verildiğini, Yıldırım'ın İzmir'den aday olmasını ilk isteyen kurum olduklarını belirterek ''Şimdi adaysınız, İzmir halkı elbette yaptıklarınızı değerlendirecektir. Duygularımızı politik nedenlerle değil hakkın teslimi olarak ifade ediyoruz. İzmir olarak size sahip çıkma konusunda hata ve eksikliğimizin olmayacağını ifade ediyorum'' dedi.
Demirtaş, EXPO 2020 çerçevesinde İzmir'de yapılması gereken projelerle ilgili bir dosya hazırladıklarını ifade ederek İzmir'de Bilim ve Teknoloji Parkı kurmak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na başvurduklarını, belirledikleri Özelleştirme İdaresi'ne ait arsanın Hazine'ye verilmesi halinde tahsisinin mümkün olacağını ifade etti.

Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.