1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunan başkandan ilginç iddia
Yunan başkandan ilginç iddia

Yunan başkandan ilginç iddia

Butaris: Selanik'e 300 bin Türk turist getireceğim.

A+A-

Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen "Yunan-Türk Ekonomik İşbirliği" forumu çalışmalarını tamamladı. Kuzey Yunanistan Yunan -Türk Ticaret Odası, Gelişmiş Siyaset Araştırma Merkezi Vakfı ve Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Makedonya Palas Oteli'nde organize ettiği etkinlik, işbirliği fırsatlarının değerlendirilmesi temennisiyle sona erdi.

"TAŞIMACILIKTA ORTAK FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLSİN"
Kuzey Yunanistan Yunan-Türk Ticaret Odası Başkanı Jannot Apikyan, çalışmalar kapsamında Türkiye ve Yunanistan arasında işbirliğini geliştirmeye yönelik önerilerin toplantıyı zenginleştireceğini söyledi. Bunun ekonomik kriz içerisindeki Yunanistan'a fayda sağlayacağını belirten Apikyan, özellikle taşımacılık konusunda iki ülkenin ortak işbirliği konusunda var olan fırsatı değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye'nin kara taşımacılık filosunun çok büyük ve güçlü olduğuna dikkat çeken Apikyan, Yunanistan'ın ise deniz taşımacılığında söz sahibi olduğunu belirtti ve iki ülke arasında uluslararası lojistik merkezinin kurulabileceğini kaydetti. Demiryolu taşımacılığında bir de öneri sunan Apikyan, Selanik-İstanbul arasında modern bir demiryolu taşımacılık hattının hızlı bir şekilde oluşturulabileceğini, buna benzer bir hattın Fransa ve Çin arasında bulunduğunu ifade etti.

"AB-TÜRKİYE EKONOMİK DÜĞÜNÜ YAPILSIN"
Eski ekonomi bakanlarından ve Gelişmiş Siyaset Araştırma Merkezi Vakfı Başkanı Yannos Papantoniu ise "Türkiye'nin çok hızlı bir büyüme trendine girdiğini, bu dinamizmini yaymak için gözünü AB'ye diktiğini artık AB ile Türkiye arasında ekonomik düğünün yapılabileceğini" söyledi.

BUTARİS: "SELANİK'E 300 BİN TÜRK TURİST GETİRECEĞİM"
Selanik'in yeni Belediye Başkanı Yannis Butaris ise belediyenin ekonomik işbirliği fırsatlarını geliştirmek için elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. Butaris, Türk ve Yunan ticaret odalarının belediyede şehrin ekonomik ilişkiler danışmanları gibi çalışacaklarını da vurguladı.

"Onlar bize saygı gösterdikleri gibi biz de diğer halkların kültür ve tarihine saygılı olmak zorundayız." diyen Butaris, şöyle konuştu: "Selanik çokkültürlü bir şehirdir. Yahudi, Ermeni, Osmanlı ve Slavlar bu şehrin kimliğidir. Selanik'e 300 bin Türk turist getirme sözü veriyorum. Bunu başaracağım." Butaris'in "Türk kardeşlerimizle ortak yönlerimiz çok" ifadeleri de dikkat çekti.

Son yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen Butaris, Selanik'teki Agiu Dimitriou sokağının adını Atatürk sokağı şeklinde değiştireceği söylentilerinin ise gerçeği yansıtmadığını belirtti. Hürriyet Meydanı'na Yahudi ve Türk anıtı dikeceği şeklindeki yayınların da doğru olmadığını anlatan Butaris, şehrin çokkültürlü karakterinin ise korunacağını vurguladı.

Bu haber toplam 1128 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.