1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunan helikopteri Ege Denizi'ne düştü
Yunan helikopteri Ege Denizi'ne düştü

Yunan helikopteri Ege Denizi'ne düştü

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait bir helikopter, tatbikata katılmak üzere Nikiforos Fokas firkateyninden havalandı. Kalkıştan bir süre sonra irtibatın kesildiği helikopterin, Ege Denizinde Kinaros adası açıklarında düştüğü belirlendi.

A+A-

Yunan Deniz Kuvvetlerine ait bir helikopter kalkıştan kısa bir süre sonra Ege Denizi'nde düştü. Helikopterde bulunan iki pilot ve bir teknisyen yaşamını yitirdi.

Yunanistan Deniz Kuvvetlerine ait bir helikopter, TSİ 04.00 sıralarında tatbikata katılmak üzere Nikiforos Fokas firkateyninden havalandı. Kalkıştan bir süre sonra irtibatın kesildiği helikopterin, Ege Denizi'nde Kinaros adası açıklarında düştüğü belirlendi.

Güneydoğu Ege'nin Kinaros adacığı yakınında Yunan Deniz Kuvvetlerine ait helikoptere ulaşıldı. Savunma Bakanı Panayotis Kammenos, 3 mürettebatın cesedine ulaşıldığına ilişkin haberleri yalanladı.

Sabaha karşı saat 04.15'te düşen helikopter ile ilk temasın sağlandığı açıklandı. Aramaların sürdüğü bölgede hayatını kaybettikleri düşünülen personelin isimlerinin Toulitsis Anastasios, Pananas Konstantinos ve Evaggelos Elevtherios olduğu öğrenildi.

Astrapi 2/16 adlı askeri tatbikat için bölgede bulunan bir fırkateynden havalanan helikopter ile sinyal bağlantısı Kinaros adacığı açıklarında kesildi. Bölgeye sevkedilen diğer askeri gemi ile helikopterlerin arama kurtarma çalışması sürüyor.

Yunan Savunma Bakanı Panayotis Kammenos, Brüksel'de NATO bakanlar zirvesi çerçevesinde yapılan toplantıdan erken ayrılarak Yunanistan'a döndü.

Savunma Bakanlığı'nda yapılan açıklamada hava koşullarının bölgede normal olduğunu kaydedildi. Helikopterin deniz seviyesinden yaklaşık 120 metre yükseklikte tatbikata katıldığı duyuruldu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1965 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.