1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan ve Çin denizcilikte işbirliğine gidiyor
Yunanistan ve Çin denizcilikte işbirliğine gidiyor

Yunanistan ve Çin denizcilikte işbirliğine gidiyor

Yunanistan ve Çin, denizcilik, altyapı, ihracat (zeytinyağı, şarap, mermer), mali hizmetler (tersane programlarının Çin bankaları tarafından finanse edilmesi) ve kalite tescilleme hizmetleri alanlarında işbirliği planlanıyor.

A+A-

Çin Başbakanı Li Keqiang bu hafta Yunanistan’a geliyor. Çin heyetinin üç gün sürecek Yunanistan ziyaretinin hedefi açık ve net: İki ülke arasında bugüne kadar yapılmış ekonomik anlaşmaları ödüllendirmek ve yenilerine imza atmak. Çin’in Pire’den başlayarak Girit’e kadar uzanan Yunanistan ile ilgili birçok yatırım planı bulunuyor.

Çin ve Yunanistan arasında denizcilik, altyapı, ihracat (zeytinyağı, şarap, mermer), mali hizmetler (tersane programlarının Çin bankaları tarafından finanse edilmesi) ve kalite tescilleme hizmetleri alanlarında işbirliği planlanıyor. 

Kritik gün sayılan 20 Haziran Cuma günü ise Çin Başbakanı Li Keqiang beraberindeki heyet ile birlikte Pire Limanı’nı ve limandaki COSCO tesislerini ziyaret edecek. Li Keqiang’a Başbakan Antonis Samaras'ın da eşlik etmesi bekleniyor. COSCO’nun limandaki başarısı göz önünde bulundurulursa Çin Başbakanının ziyaretinin özelleştirme planı çerçevesinde Pire Limanı’nın hisselerinin %67’sini almaya çalışan COSCO’ya destek mahiyetinde olacak. COSCO, ihalenin ikinci aşamasına geçmiş durumda ve elde edilen bilgilere göre Pire Limanı hisselerinin mevcut borsa değeri olan 320 milyon euro’nun üzerinde bir fiyatla bu ihale kapatılabilir.

İki Başbakan ayrıca “Çin-Yunanistan Denizcilik, Yatırımlar ve Ticaret” konulu forumda 15’er dakikalık birer konuşma yapacak. Denizcilik alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konularının ele alınacağı forumda iki ülke arasındaki deniz politikasıyla ilgili memorandum imzalanacak.

Cuma günü öğle saatlerinde ise Çin başbakanı Le Keqiang Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas ile bir araya gelecek. Papulyas’ın Çin Başbakanı onuruna Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir yemek vermesi bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.