1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan'dan Türk Akımı'na yeşil ışık
Yunanistan'dan Türk Akımı'na yeşil ışık

Yunanistan'dan Türk Akımı'na yeşil ışık

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias bugün düzenlenecek toplantıda enerji, ulaşım, eğitim ve mali alanlarda işbirliğini masaya yatıracaklar.

A+A-

Görüşme öncesi Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan’ın "Türk Akımı" projesine olumlu yaklaştığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu toplantının yeni Yunanistan hükümetinin kurulmasının ardından düzenli dışişleri diyaloğu kapsamında gerçekleşeceği belirtildi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Düzenlenecek toplantının amacı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın telefon görüşmesinde belirlenen stratejik alanlarda ikili ilişkileri güçlendirmektir. Yunanistan Türk Akımı projesine özellikle de Yunanistan-Türkiye sınırında gaz merkezinin kurulması fikrine olumlu yaklaşıyor."

Dışişleri Bakanları’nın toplantısında enerji alanı dışında ulaşım, eğitim ve mali alanlara da dikkat çekilecek. Bakanlar 2016 yılında Yunanistan’da Rusya Yılı ve Rusya’da Yunanistan Yılı’nın düzenlenmesi konusunu masaya yatıracaklar.

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.