1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yunanistan'ın 'Mülteci eylem planı' hazır
Yunanistan'ın 'Mülteci eylem planı' hazır

Yunanistan'ın 'Mülteci eylem planı' hazır

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos ve Göç Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas, Yunanistan tarafından hazırlanan 'Mülteci Eylem Planı' hakkında bilgilendirme toplantısı yaptı.

A+A-

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos ve Göç Politikasından Sorumlu Bakan Yardımcısı Yannis Muzalas ortak basın toplantısı düzenleyerek mülteci kayıt merkezleri (hotspot) ve mültecileri yeniden yerleştirme merkezlerinin (relocation camps) son durumu hakkında bilgi verdi.

Yunan adalarına inşa edilen 5 hotspottan dördünün hazır olduğunu açıklayan Kammenos ve Muzalas, Kos’taki (İstanköy) kayıt merkezinin de 5 gün içerisinde hazır olacağını açıkladı. Kayıt merkezinin çalıştığı Samos adasında ise halihazırdaki tesislere yönelik genişletme çalışmalarının 23 Şubat’ta tamamlanacağı ve hotspotun tam hizmet vermeye başlayacağı kaydedildi. Merkezlerin inşa edildiği adalar ise Samos (Sisam), Lesvos (Midilli), Hios (Sakuz), Kos (İstankçy) ve Leros.



Yannis Muzalas Selanik’in Diavata bölgesinde bulunan mülteci yeniden yerleştirme merkezinin yerine başka merkez açılmayacağını, mevcut merkezin hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. Bir diğer mülteci yerleştirme merkezi ise Atina’nın Shisto bölgesinde bulunuyor.

Kammenos ve Muzalas dışında basın toplantısına katılan Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Toksa, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Dimitris Vitsas, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Panayotis Sguridis yaptıkları açıklamalarda Yunan Silahlı Kuvvetlerinden çalışmaların tamamlanmasına verdiği büyük destekten ötürü övgü dolu sözlerle bahsederken, ülkenin Avrupa’ya karşı üstlendiği taahhütleri yerine getirmesinde böylece önemli rol oynadığını ifade ettiler.

Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Mülteci sorunu, göçmen ve mülteci akınlarının başladığı bölgelerde güvenlik şartlarının yaratılması durumunda çözülecektir. Böylece bu insanlar evlerine dönebilecek ve ekonomik açıdan gelişebileceklerdir” denildi.

Mülteci çocuklarıyla ilgili anlaşma

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Kammenos basın toplantısı sırasında yaptığı açıklamada mülteci kayıt merkezlerine ulaşan mülteci çocuk konusunun daha iyi idare edilebilmesi için “Çocuğun Gülümsemesi” ve “Yunan Psikiyatri Şirketi” ile anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Çocuklara yönelik destek çabalarına onaylı sivil toplum kuruluşlarının da katkıda bulunacağı ifade edildi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1887 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.