1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yüzerek 49 madalya kazandıran özel çocuklar
Yüzerek 49 madalya kazandıran özel çocuklar

Yüzerek 49 madalya kazandıran özel çocuklar

Tekirdağ’da yüzme kurslarına katılan aralarında otizmli, down sendromlu ve öğrenme güçlüğü olan sporcular Türkiye ve bölge şampiyonluğundan 49 madalya kazandı.

A+A-

Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Atatürk havuzunda yüzmeyi öğrenerek sosyalleşen "özel sporcular" katıldıkları Türkiye ve bölge şampiyonalarında kurbağalama, serbest, sırtüstü ve karışık yüzmede 49 madalya kazandı.

Elde ettikleri başarılarla geleceğe umutla bakan sporcular, bu yıl kendilerini geliştirip milli takıma seçilmeyi amaçlıyor.

“Çocuklarınızı eve kapatmayın”

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü yüzme antrenörü Anıl Bulut, yaptığı açıklamada, sporcuların azimli çalışmaları sonucu şampiyonalardan güzel derecelerle döndüklerini söyledi.

Türkiye Şampiyonası'nda Ataberk Yücel'in 8, Berfin Gülşah Papakçı'nın da 6 madalya kazandığını belirten Bulut, "Özel çocuğu olan ailelere ricamız, çocuklarını evlere kapatmasınlar. Çocuklarını yüzmeye veya herhangi bir spor branşına getirsinler. Yüzme özel çocuklara çok şey katıyor." dedi.

Bulut, bu yıl da Türkiye'de düzenlenecek şampiyonalara katılacaklarını, milli takıma sporcu vermeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Mental retardasyon (öğrenme güçlüğü) rahatsızlığı bulunan sporculardan Ataberk Yücel ise yüzmeyle 8 yıl önce tanıştığını anlattı.

Engelli çocukların sosyalleşmek için bir spor dalıyla ilgilenmesi gerektiğine işaret eden Ataberk, "Bazı aileler engelli olduğu için çocuklarını eve kapatıyor. Babam beni sürekli denize, havuza bir yerlere götürerek sosyalleştirdi. Anne babalar çocuklarının elinden tutarak onları bir yerlere götürsün. Engelli çocuklar doğal halleriyle sevilip mutlu edilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Vira Haber

Bu haber toplam 3029 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.