1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 150 milyon $'a "edition" otel oldu
150 milyon $'a "edition" otel oldu

150 milyon $'a "edition" otel oldu

Azeri asıllı işadamı Mübariz Mansimov tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) 90 milyon TL’ye satın alınan HSBC eski Genel Müdürlük binası, 150 milyon dolarlık yatırımla ‘The İstanbul Edition’ otel oldu.

A+A-

Otelin resmi açılışı öncesinde düzenlenen basın toplantısında The Istanbul Edition Müdürü Sedat Nemli, Avrupa’nın , dünyanın ikinci Edition otelinin “The İstanbul Edition” olarak ’da açılacağını söyledi. Yatırımı Palmali ve ISR Group tarafından gerçekleştirilen, işletmesi ise Marriott International’a ait olan The Istanbul Edition oteli, 3 - 4 Mayıs 2011 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından resmen açılacak.

Hawai’den sonra İstanbul’a geldi
Edition ile şehir otelciliğine bir anlayış getirdiklerini belirten Sedat Nemli, lüksü şatafattan uzak, yalın bir tanıma kavuşturduklarını dile getirdi.
Nemli, dünyada Edition’ın ilk otelini Hawai’nin Honolulu kentindeki Waikiki’de açtığını, ikinci otelini ise İstanbul’da açacağını bildirdi.
Nemli, “Edition’un amacı yıldızı parlayan şehirlerde olabilmek. Edition, bundan sonra da dünyanın belli yerlerinde yer almaya ve büyümeye devam edecek. Bulunduğumuz yer Levent. İstanbul ticaretinin en yoğun olduğu yerlerden biri. Dolayısı ile misafirlerimiz burayı da daha yakından tanımaya başlayacaklar” dedi.

‘En pahalı olmayı arzu ediyoruz’
Otelde 78 oda ve bir kral dairesi bulunduğunu belirten Sedat Nemli, yaz sezonunda oda fiyatlarının 400 euro, kral dairesinin ise 7 bin 500 euro olacağını açıkladı. Nemli, gazetecilerin, “En pahalı otel siz misiniz?” sorusu üzerine, “En pahalı olmayı arzu ediyoruz” yanıtını verdi. Palmali Grup Başkan Yardımcısı Kerem Tümay ise otel için 150 milyon dolarlık yatırım yapıldığını ve Marriot ile otel işletmesi için 25 yıllık anlaşma imzalandığını bildirdi. Edition Otel’in içinde ünlü İtalyan lokantası Cipriani ve Billionaire’s Club da hizmet veriyor.

edit2.jpeg

Milliyet

 

Bu haber toplam 1545 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.