1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 2 milyon ölü balık kıyıya vurdu
2 milyon ölü balık kıyıya vurdu

2 milyon ölü balık kıyıya vurdu

Dünyanın dört bir yanından toplu balık ölümleri haberleri geliyor, son olarak Florida'da 2 milyon ölü balık kıyıya vurdu.

A+A-

ABD'de ocak ayında çeşitli eyaletlerde görülen toplu kuş ve balık ölümlerinin büyük paniğe yol açmasının ardından bir kez daha milyonlarca balık öldü.

Amerika'nın Kaliforniya eyaletindeki Redondo kasabasında yaşayanları ürkütücü bir sürpriz bekliyordu. Sabah saatlerinde, milyonlarca ölü sardalya karaya vurdu.

Californialı balıkçılar ve liman sorumluları, dün Los Angeles'ın güneyindeki marinada milyonlarca ölü balığı görünce şaşkına döndü.

Balıkları mümkün olduğunca hızlı bir şekilde denizden çıkarmak için itfaiye, polis ve bayındırlık yetkilileri seferber oldu. Redondo Sahil Polis Departman'ından Phil Keenan: "Onlardan kurtulmalıyız, yapmazsak bu korkunç bir kirlilik ve halk sağlığı sorunu yaratabilir" diye konuştu.

Nedenler araştırılıyor
Uzmanlar, Redondo Plajı'ndaki limanda bulunan balıkların alglerden kaynaklı oksijen yetersizliği yüzünden ölmüş olabileceğini belirtirken, bölge sakinleri geceki şiddetli rüzgarların olayla bağlantılı olabileceğini düşünüyor.

Balıkların ölümünde suların donma seviyesine gelmesinin etken olduğu da söyleniyor. Uzmanlara göre, Maryland'de karaya vuran balık türü son yıllarda aşırı derecede çoğaldı.

Balık ölümleri sadece Amerika'da değil son 10 gün içnide başka ülkelerde de görüldü. Geçtiğimiz haftasonu Brezilya'da 100 ton sardunya karaya vurdu.

Yeni Zelanda'da bir sahilin ölü balıklarla kaplandığı şeklinde haberler de geliyor. Her iki yarımkürede de yaşanan balık ölümleri bilim adamlarını başka nedenler aramaya yöneltiyor.

Bu arada Amerika'da Arkansas, Louisiana ve Kentucky'de yeni kuş ölümlerine rastlandı.

Haberpan

Bu haber toplam 1056 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.