1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 2017’de vatandaştan TL karşılığı altın alınacak
2017’de vatandaştan TL karşılığı altın alınacak

2017’de vatandaştan TL karşılığı altın alınacak

Merkez Bankası, 2017’de vatandaştan da TL karşılığı altın alacak. Bu hamle bir yandan rezervleri çeşitlendirirken, piyasaları da Türk Lirası likidite açısından rahatlatacak.

A+A-

15 Temmuz darbe girişimini püskürten Türkiye'yi, başrolünde doların olduğu ekonomik sabotajlarla diz çöktürme çabaları devam ederken, Türk Lirası'na destek seferberliği, Merkez Bankası'nın dünkü hamlesi ile bambaşka bir boyut kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ısrarla üzerinde durduğu altın yatırımları konusu, para ve kur politikası metnine girdi.

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın dün açıkladığı "2017 yılı Para ve Kur Politikası" metninde, standart altın alımına başlanacağı bildirildi.

Şimşek bütçe görüşmesinde önemli açıklamada bulundu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altındaki döviz ve altınların sisteme girmesini istediklerini belirtti. Şimşek, "Türkiye'de ciddi bir altın limiti var. Bazı tahminlere göre 180-200 milyar dolar olduğu söyleniyor. Onların sisteme katılması Türkiye ekonomisini güçlendirir. Bizim çağrımız, bunlar sisteme girsin, sistem güçlensin, kaynaklar atıl kalmasın" dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2278 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.