1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 209,5 Milyon TL kar başarısı
209,5 Milyon TL kar başarısı

209,5 Milyon TL kar başarısı

Global Yatırım Holding, istikrarlı başarısını sürdürdüğü 2010 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

A+A-

Global Yatırım Holding, istikrarlı başarısını sürdürdüğü 2010 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

2010 yılına ilişkin finansal sonuçları belli olan Global Yatırım Holding, yılı 280,7 milyon TL FAVÖK (Faiz, amortisman ve vergi öncesi kar) ve 209,5 milyon TL net kar ile kapattığını açıkladı. Şirket öz sermayesi 512,2 milyon TL'ye ulaştı.

Yapılan açıklamada, konsolide cironun 231,1 milyon TL olarak gerçekleştiği ve bir önceki dönemde gerçekleşen varlık satışının etkisinden arındırıldığında, geçen yıla oranla yüzde 7 oranında artış sağlandığı bildirildi. Global Yatırım Holding, özellikle liman yatırımlarının da etkisiyle, 2010 yılında rekor seviyede FAVÖK ve net kar miktarına imza atmış oldu.

Liman işletmeciliği faaliyeti şirketin itici gücü olmaya devam ederken, şirketin bu sektördeki büyüme stratejisi doğrultusunda, Antalya Limanı'ndaki iştirak oranı 2010 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 100'e yükseltildi ve bu işlem, dönemin Mali sonuçları olumlu etkiledi. FAVÖK tutarı 2010 yılının da 280,7 milyon TL olarak gerçekleşirken, 2009 yılına oranla yüzde 133 artış sağlandı. Şirket'in konsolide aktif büyüklüğü 1,3 milyar TL'ye, öz sermayesi ise 512,2 milyon TL'ye ulaştı.

Yatırımlarla büyüyeceğiz
Başarılı tabloyu değerlendiren Global Yatırım Holding Mali İşler Grup Başkanı Kerem Eser, "Şirket, 2010 yılı içerisinde toplam 478 bin gaz dağıtım abonesi ve limanlarında yıl içinde hizmet verdiği 793 bin yolcusuyla, 1 milyonun üzerinde yerli ve yabancı müşterisine kaliteli bir hizmet sunmuş olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Limancılık sektöründeki büyüme stratejimiz doğrultusunda, Antalya Limanı'ndaki iştirak oranımızı yüzde 40'dan yüzde 100'e yükselttik. Bu satın alımın finansal sonuçları üzerindeki olumlu etkileri ortadadır. Gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki potansiyel yeni yatırımlarla, bu sektörde büyümemizi sürdüreceğiz. Enerji alanında da özellikle geliştirmekte olduğumuz termik santral projesine önümüzdeki günlerde hız vereceğiz" diye konuştu.

Haberler

Bu haber toplam 1046 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.