1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 3 Günde 20 milyon $ İş Hacmi
3 Günde 20 milyon $ İş Hacmi

3 Günde 20 milyon $ İş Hacmi

İzmirli işadamları üç günde 20 milyon dolarlık iş hacmine ulaştı.

A+A-

İzmir İş Adamları Derneği (İZİAD), Filipinler, Tanzanya ve Kamerun'dan 50 işadamını İzmirli meslektaşları ile bir araya getirdi. Yaklaşık 200 İZİAD üyesinin katıldığı 3 gün süren ikili iş görüşmelerinde 20 milyon dolarlık iş hacmine ulaşıldı. İkili görüşmelerin ardından İZİAD üyeleri ön görüşmede anlaşma sağladıkları işadamlarına kendi üretim tesislerini gezdirdi.

İZİAD Başkanı Özcan Terhan, 135 ülkenin işadamlarının katıldığı Dünya Ticaret Zirvesi'ne katılan Filipinler, Tanzanya ve Kamerunlu işadamlarını İzmir'e getirerek burada ikili iş görüşmeleri ve firma ziyaretleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Terhan, "Dünya Ticaret Köprüsü'nün ardından üye işadamlarımız ürettikleri malları yurt dışına satmak için ciddi gayret gösteriyorlar. İkili iş görüşmelerine katılan firmalarımız ihracat yaptığı ülkelerin sayısını artırırken kimileri de ilk defa ihracatın kapılarını araladı." dedi. Terhan, Anadolu firmalarının özellikle Afrika'ya yönelik ilgisinin, Türkiye'nin bölgeyle olan ticaret rakamlarına yansıdığını kaydetti.

Filipinli Avescu Group Of Coumpanies Ceo'su Edwin Jerry Tang, Türkiye'nin yabancı işadamları için tam bir cennet olduğunu ve önümüzdeki günlerde daha fazla Filipinli işadamının Türkiye'de yatırım yapacağını söyledi. Edwin Jerry Tang, kendisinin de Türkiye pazarını yeni keşfettiğini belirtti. Filipinler ve Kuzey Asya'da kuru gıda sektörünü elinde bulunduran Tang, Türk ununun kalitesini beğendiğini ifade etti. Filipinlerin un ithalatının yüzde 80'ini Türkiye'den gerçekleştirdiğini kaydeden Tang, Türkiye'nin turizm gücünün de farkına varılmasını önerdi.

Filipinlerde demir, çelik alanında faaliyet gösteren LKG firmasının yöneticisi Lolita Lim, Filipinli kadınların iş alanlarında en az erkekler kadar başarılı olduğunu söyledi. Kamerun'un Ngaoundere Belediye Başkanı Alidu Djika, Türkiye'nin iş hacminin çok yüksek olduğunu, iş köprüleri kurarak Türkiye ve özellikle de Ege'de yatırım yapmak istediklerini belirtti.

Heyette, inşaat malzemeleri, makine ve ekipmanları, enerji, müteahhitlik, elektrik–elektronik, tarımsal makineler, sulama, su arıtım sistemleri, otomotiv, ev–ofis mobilyaları, sağlık, gıda, tekstil, hazır giyim, denizcilik ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

 

Star

Bu haber toplam 1119 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.