1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4 milyon Rus turist bekleniyor
4 milyon Rus turist bekleniyor

4 milyon Rus turist bekleniyor

Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, ''Geçen sene Türkiye'ye gelen Rus turist sayısı 3 milyona yakın bir rakamdı. Şimdi vizesiz geçişle bunun en az 4 milyona çıkmasını bekliyoruz'' dedi.

A+A-

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın davetlisi olarak Samsun'a gelen Ivanovskiy, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti. Ivanovskiy, burada yaptığı açıklamada, vizelerin kalkmasıyla karşılıklı ziyaretlerde çok büyük artış beklediklerini söyledi.
Ziyaret artışının ticaret hacmini de etkileyeceğini belirten Ivanovskiy, şunları kaydetti:
''İşadamları iki ülkeye daha çok gitme imkanına kavuşur. Geçen sene Türkiye gelen Rus turist sayısı 3 milyona yakın bir rakamdı. Şimdi vizesiz geçişle bunun en az 4 milyona çıkmasını bekliyoruz. 3 sene içinde 11 milyon vatandaşımız Türkiye'yi ziyaret ediyor. Her gelen tekrar gelmek istiyor. Ayrıca Rusya Devlet Başkanımız Dmitri Medvedev ve Başbakanımız Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iki ülke arasında yaptığı protokollerle bize verdikleri talimatla ticaret hacmimizin 100 milyar dolara yükseltmemiz gerekiyor bu yıl. Samsun'un Novrosski bölgemizle ilişkisi buna katkı sağlayacak. Önemli olan lojistik olarak deniz taşımacılığının güvenli bir şekilde devam etmesidir Samsun, Novrosski ve Kafkas arasında. Biz ticaret hacminin artması için her türlü desteğe hazırız.''
Vali Hüseyin Aksoy ise, Türkiye ile Rusya arasında 2010 rakamlarına bakıldığında ticaret hacminin 26 milyar dolar civarında olduğunu kaydetti. 
Ticaret hacminin arttırılması için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Aksoy, ''Hedef en kısa zamanda 100 milyar dolarlık ticaret hacmi. Bu ticaret hacminin artmasında en önemli yerlerden biride Samsun'dur. Ticaret hacminin önümüzdeki süreçte daha iyi noktaya taşınmasında çok önemli bir unsur olacak diye değerlendiriyorum'' diye konuştu. 

Ro-Ro seferleri artırılacak
Aksoy, Samsun'un Türkiye'nin kuzeye açılan kapısı olduğunu işaret ederek, şöyle devam etti:
''Samsun, demiryolu, denizyolu, karayolu ve havayolu bağlantısı olan bir kent. Özellikle Samsun'un önümüzdeki dönemde lojistik sektöründe daha fazla pay alabilmesi için yürüttüğümüz çalışmalar var. Lojistik merkez dışında Devlet Demiryolları'nın lojistik köy kurulması ile ilgili çalışmaları sürüyor. Bu da önümüzdeki dönemde başta Rusya olmak üzere ticari ilişkilerde hareketliğin sağlanması noktasında hazırlık yapma açısından yürüttüğümüz çalışmalar. Ro-Ro seferlerinin arttırılarak daha da çeşitlenmesi önümüzdeki dönemde üzerinde çalışmamız gereken alanlardan birisi. Sadece denizyolu değil 3 milyonu aşan turist Türkiye'yi ziyaret ediyor, önümüzdeki dönemde turistlerin bir bölümün de Samsun'u ziyaret etmelerini arzu ediyoruz.''
Samsun'un turizm bakımından çok önemli kentlerden birisi olduğunun altını çizen Aksoy, ''Özellikle Samsun ile Rusya'nın bazı kentleri arasında doğrudan uçuş yapılabilmesi için Sayın Büyükelçimiz Ivanovskıy'inde katkı vermesini bekliyoruz. Vizelerin karşılıklı olarak kaldırılması ülkeler arasındaki turistlik ve ticari ziyaretleri daha çok artıracaktır.  Bu bakımdan bu süreçte yapılacak olan çalışmalarla önümüzdeki dönemde gerek ticari anlamda gerek turistlik anlamda ilişkileri daha üst noktalara taşıma gayreti içinde olacağız'' şeklinde konuştu.
Ardından Aksoy, Ivanovskiy'e Samsun'un tarihi ve turistlik mekanlarını Rusça olarak anlatan broşür, kitapçık ve harita hediye etti.

A.A

Bu haber toplam 1447 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.