1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 43 ülkeden Akdeniz için ortak bildiri
43 ülkeden Akdeniz için ortak bildiri

43 ülkeden Akdeniz için ortak bildiri

Akdeniz İçin Birlik, denizcilik ekonomisinde bölgesel işbirliğinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

A+A-

Akdeniz İçin Birlik’i (Union for the Mediterranean) oluşturan 43 Akdeniz ülkesinin Denizcilik Bakanları Akdeniz Bölgesi’nde mavi ekonominin teşvik edilmesi amacıyla 17 Kasım 2015 tarihinde Brüksel’de “Mavi Ekonomi Hakkında Akdeniz İçin Birlik Bakanlık Konferansı”nda bir araya geldi. Bakanlar, deniz ve denizcilik sektörlerinde büyüme, istihdam ve yatırımları artırmak için daha yakın bir işbirliği yapma hususunda mutabakata vardı.

Bakanlar tarafından onaylanan ortak bildiri, Akdeniz’de mavi ekonomi ve denizcilik yönetiminde etkin ve sonuç odaklı bir işbirliği için siyasi yetki verecek. Avrupa Birliği’nin Çevre, Denizcilik ve Balıkçılıktan Sorumlu Bakanı Karmenu Vella, bahse konu girişimi memnuniyetle karşıladı ve şunları söyledi: “Yapıcı işbirliği bölgeye istikrarın getirilmesine yardımcı olabilir. Mavi büyüme, istihdam ve inovasyon, Akdeniz insanı için daha güvenli ve zengin bir geleceğe katkı sağlayabilir.”

Ortak bildiriye http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/policy/blue_growth/documents/2015-11-17-declaration-on-blue-economy_en.pdf internet adresinden ulaşılabilir.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1493 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.