1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 50 milyon liralık tesis çürüdü
50 milyon liralık tesis çürüdü

50 milyon liralık tesis çürüdü

Marmaris’te Köy Hizmetleri’nin turistik tesisinin kime devredileceği konusunda Milli Parklar ve İl Özel İdaresi arasında anlaşmazlık çıktı.

A+A-

Marmaris’te Köy Hizmetleri’nin turistik tesisinin kime devredileceği konusunda Milli Parklar ve İl Özel İdaresi arasında anlaşmazlık çıktı.

50 milyon liralık tesis çürüdü
Marmaris’in İçmeler beldesinde bulunanve Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılmasının ardından hangikuruma devredileceği tartışma konusu olan “Köy Hizmetleri Kampı” ileilgili son kararı yargı verecek.

Edinilen bilgiye göre, Köy HizmetleriGenel Müdürlüğü’nün kapatılmasının ardından kuruma ait lüks tesisinnereye devredilmesi gerektiği konusunda Doğa Koruma ve Milli ParklarGenel Müdürlüğü ve Muğla İl Özel İdaresi arasında anlaşmazlık yaşandı.Kampa sahip olmak isteyen iki kurum da yargıya başvurdu. Kampın, bunedenle yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olduğu belirtildi. İçmelerBelediye Başkanı Zeki Eren, “Muğla İdare Mahkemesi, Köy HizmetleriKampı’nı Muğla İl Özel İdaresi’ne devretmişti. Bunun üzerine, DoğaKoruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bu karara itiraz için Danıştay’abaşvurdu. Kampın kime verileceğine Danıştay karar verecek” dedi.

Okulyapılsın
Söz konusu yere uygulamalı turizm otelcilik yüksek okuluyapılmasını istediklerini ifade eden Eren, turizm okulu olmazsa tesisindenizcilik lisesi olması için ilgili kurumlara başvuracaklarınıkaydetti. Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş,Köy Hizmetleri Kampı’nın, bulunduğu konum itibarıyla turizm amaçlıkullanılmasının daha karlı olacağını söyledi. Akkuş, “Kampın içindekiyapılar kullanılabilecek durumda değil. İçmeler gibi gözde bir turizmbeldesinde denize sıfır durumdaki 30 bin metrekarelik kampın şu andakideğerinin yaklaşık 50 milyon lira olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

AA

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.