1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. 6 bin yat Simi'yi ziyaret etti
6 bin yat Simi'yi ziyaret etti

6 bin yat Simi'yi ziyaret etti

Yunan Adası Simi’nin Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Ali Acar’ı ziyaret etti.

A+A-

Yunan Adası Simi’nin Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos ve beraberindeki heyet Belediye Başkanı Ali Acar’ı ziyaret etti. Ziyarete İl Genel Meclis üyesi Mehmet Erden de katıldı.

Muğla Bölgesi’yle olan ilişkileri geliştirmek adına 2. kez Marmaris’e gelen Başkan Popodaukalos, ilçenin her gelişinde biraz daha güzelleştiğini söyledi. Geçen yıl Simi’yi 6 bin Türk bayraklı yatın ziyaret ettiği bilgisini veren Popodaukalos “Simi-Datça Gümrük kapısından sonra, Simi-Bozburun Gümrük Kapısı’nda da feribot girişine imkan tanınacak şekilde düzenlemeye gidilmesini istiyoruz. Böylece Simi’yi ziyaret eden yatlar gibi insanlar da artacaktır. Simi’nin en büyük turizm kaynağı Türkiye. Biraz çaba harcarsak yılın 12 ayı Türkiye’den turist çekebiliriz. Simi’de basın sürekli Türk turistlerin haberlerini veriyor, bu da kamuoyu üzerinde olumlu bir etki oluşturuyor” dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar da Simi heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kış döneminde yurtdışı fuarlarının yoğunluğu nedeniyle ziyaret fırsatı bulmadığını belirten Başkan Acar yaz aylarında mutlaka Simi’yi ziyaret edeceğini söyledi. Başkan Acar konuşmasında; “Bölgenizdeki küçük destinasyonların en büyük avantajları küçük olarak kalmaları olacak. Simi’nin bizim burada hedeflediğimiz kaliteli küçük butik otellerin hizmet verdiği bir turizm bölgesi olarak kalması sizin lehinize olacaktır. Kontrollü büyüme ile yani mevcut doğal, tarihi, kültürel zenginlikleri koruyarak turist sayısını arttırmak hepimiz için en doğru olanıdır” dedi.

Simi’nin tanıtım broşürlerinde Datça’ya da yer verdiklerini vurgulayan Başkan “Popodaukalos; Simi’ye gelen vatandaşların Datça’yı da ziyaret etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Tıpkı Marmaris Rodos gibi Datça-Simi arasındaki ziyaret trafiğinin de artmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Acar ziyaretin sonunda heyette yer alanlara bal ve badem hediye etti.

Türkiye'de yabancı damat dizisi ile ün yapan Simi’nin Yunanistan’ın en küçük adalarından biri. Ada’nın 5 bin yatak kapasitesi bulunuyor. 3500 nüfusa sahip adanın su ihtiyacı deniz suyu arıtarak karşılanıyor. Yat turizminin daha fazla geliştiği Simi’de, turizm gelirlerinin çoğu bu şekilde kazanılıyor. Adada blok halindeki büyük yapılara izin verilmiyor. Örneğin 65 odalı bir tesis yapmak için 5 ayrı bina yapmak gerekiyor.

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.