1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 700$'lık indirim
700$'lık indirim

700$'lık indirim

Türkiye'nin en pahalı ve en büyük turizm yatırımı olarak bilinen Antalya'daki Mardan Palas Oteli'nde sezonunda gecelik oda fiyatının bin dolardan 300 dolara indirildiği bildirildi.

A+A-

Otelin üst düzey yöneticisi (CEO) İrfan Demirok, Mardan'ı Antalya ve Türk turizmine kazandırmakta kararlı olduklarını belirtti. 
Demirok, düzenlediği basın toplantısında yeni yönetim ve otelin değiştirilen hizmet anlayışı hakkında bilgi verdi. Demirok, 1 Mart itibarıyla otelin yeni yönetiminin oluşturulduğunu belirtti ve daha önceki yönetim ve çalışan kadrosunun yüzde 95'inin korunduğunu söyledi.
Mardan Oteli'ni ''dünyanın en önemli turizm yatırımlarından biri'' olarak nitelendiren Demirok, ''Mardan, oda başına 2,5 milyon dolar olmak üzere toplam 1,3 milyar dolara mal olmuş bir yatırımdır. Bu değeri Türk ve dünya turizminde daha iyi yerlere getirmek amacıyla yeniden yapılanarak konseptimizi tamamlamış durumdayız'' dedi.
Demirok, Mardan Oteli'nin yapımında ve sonrasında ortaya çıkan tartışmaları, dedikoduları bir yana bırakarak, bugünkü fiziki varlığıyla öncelikle bir ''ulusal servet'' olarak gördüklerini, bu serveti Antalya ve Türkiye'ye kazandırmak istediklerini ifade ederek, bu noktadan hareketle yeni hizmet anlayışlarını oluşturduklarını anlattı. 
Demirok, bu bağlamda bugüne kadar yürütülen oda-kahvaltı yöntemini terkederek, tam pansiyon (full board plus) sistemine döndüklerini, sabah, öğle ve akşam yemekleriyle yemek yanındaki içecekleri fiyata dahil ettikleri bildirdi. Demirok, sezonun en yoğun döneminde geceliği bin dolar düzeyindeki oda fiyatlarını da 300 dolara çektiklerini belirtti.

"Herkesin tatil yapabileceği bir konuma getireceğiz"

Yemek ve fiyat sistemindeki değişikliği, müşteri profili üzerindeki deneyim ve araştırmalara dayanarak yaptıklarını anlatan Demirok, Mardan Oteli'ni herkesin tatil yapabileceği konuma getireceklerini ifade etti. 
Demirok, 2011 yılı için doluluk hedefini yüzde 70 olarak koyduklarını ve bu hedefi tutturacaklarına inandığını vurguladı.
Bu yıl başka ülkelerden otelde düğün yaptırmayı planlayanlar olduğunu da anlatan Demirok, şu ana kadar Hindistan, Pakistan ve Rusya'dan üç düğün onayı aldıklarını, yılı 10 düğün ile kapatmak istediklerini belirtti.
Demirok, otelin geri dönüşümü düşünülerek yapılmış bir yatırım olmadığına değinerek, ''Eğer öyle olsaydı bir akvaryuma 15 milyon dolar harcanmazdı'' dedi.

A.A

Bu haber toplam 1394 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.