1. HABERLER

  2. YAT

  3. Abramoviç'in mega yatı "Eclipse" Marmaris'te
Abramoviç'in mega yatı "Eclipse" Marmaris'te

Abramoviç'in mega yatı "Eclipse" Marmaris'te

Rus milyarder Roman Abramoviç'in mega yatı "Eclipse", Marmaris'e geldi. Abramoviç'in 165 metre uzunluğundaki lüks yatı, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yaptı.

A+A-

İngiltere'nin futbol kulüplerinden Chelsea'nin sahibi Abramoviç'in 165 metre uzunluğundaki lüks yatı, sabah saatlerinde Marmaris Körfezi'ne giriş yaptı. Yat, ilçe merkezinden görülemeyen Cennet Adası ile Bedir Adası arasındaki boğaza demirledi.

Dev yat, vatandaşların yanı sıra ilçede tatilini geçiren turistlerin ilgi odağı oldu. Günlük tura çıkan teknelerin, güzergahları dışına çıkarak yatın yakınından geçmesi dikkati çekti. Tura katılanların, yatı merakla izledikleri ve fotoğraf çektikleri görüldü. Kanoyla gezinti yapan turistler de uzun süre yatın etrafında dolaşarak meraklarını gidermeye çalıştı.

Gazeteciler yakından görüntüledi 

Abramoviç'in yatının geldiğini haber alan basın mensupları da bir sürat teknesiyle bölgeye gitti. Gazetecilerin, yatın bir kaç metre yakınına kadar yaklaşması üzerine güvenlik görevlileri tekneyle gazetecilere doğru hareket etti. Görevlilerin uyarısı üzerine gazeteciler yattan uzaklaştı. 

Yaklaşık 1,2 milyar dolar değerinde olduğu tahmin edilen dünyanın en büyük yatlarından "Eclipse"de 3 yüzme havuzu, özel sinema salonları, dalış ve su sporları ekipmanları ile iki mini denizaltı bulunuyor.

Helikopteri üzerinde bulunmayan yatta, Abramoviç veya yakınlarının olup olmadığı konusunda bilgi alınamadı. 

Öte yandan, 9 yıl önce yine ekim ayında Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in "Leander" isimli dev yatı, gözden uzak aynı yere demirlemişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 3683 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.