1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Akdeniz ile Karadeniz’de petrol ve doğalgaz aranacak
Akdeniz ile Karadeniz’de petrol ve doğalgaz aranacak

Akdeniz ile Karadeniz’de petrol ve doğalgaz aranacak

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu yıl Akdeniz ile Karadeniz’de petrol ve doğalgaz arama faaliyetleri başlatacaklarını söyledi ve "“Denizde daha aktif iki ve üç boyutlu sismik çalışmalar yapacağız” dedi.

A+A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bu yıl Akdeniz ve Karadeniz’de petrol ile doğalgaz arama faaliyetleriyle ilgili önemli hamlelerde bulunacaklarını söyledi.

ABD’nin Houston kentinde düzenlenen IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı’na katılan Albayrak, “Birinci sismik arama gemimiz Barbaros Hayrettin’den sonra ikinci gemimizle Akdeniz ve Karadeniz sularında daha aktif iki ve üç boyutlu sismik çalışmalarla arama faaliyet sürecimizi başlatacağız” dedi.

Kararlı ve yoğun çalışmalar devam edecek

Dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 60’ından fazlasının Türkiye’nin yakın çevresindeki bölgede bulunduğuna dikkat çeken Albayrak, “Dört bir tarafında birçok enerji kaynağı ve zenginlikler bulunan Türkiye’nin, bölgesindeki en istikrarlı ve güçlü ülke olmasının getirdiği sorumluluk ve enerji arz güvenliğinde oynadığı rolü itibarıyla, ülkemiz gelecek dönemde de kararlı ve yoğun çalışmaya devam edecek” diye konuştu.

"Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi çok iştahlı"

Konferans kapsamında ülke adına çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini de anlatan Albayrak, “Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi çok iştahlı. Bu gelecek dönemde ‘Büyük Türkiye’ hedefine ulaşma noktasında umut verici” dedi. Albayrak, konferans kapsamında yürüttüğü görüşmelere ilişkin, şunları söyledi: “CERAWeek, her yıl gerçekleştirilen çok önemli bir enerji konferansı. Dünyanın dört bir yanından katılımcıları oluyor. Bölgemizin enerji politikaları noktasında çok kritik mevzuları muhataplarımızla değerlendirdik. Yabancı sermayenin Türkiye’nin enerji alanındaki farklı yatırımların hayata geçirilmesi konusundaki katkılarına ilişkin görüşmeler yaptık.” dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 4408 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.