1. HABERLER

  2. ENERJİ

  3. Akkuyu’nun ekipmanlarını AEM üretecek
Akkuyu’nun ekipmanlarını AEM üretecek

Akkuyu’nun ekipmanlarını AEM üretecek

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun , Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi için ekipman üreticisi olarak Rosatom bünyesindeki Atomenergomaş makine üretim grubunda yer alan AEM Tehnologii şirketini seçtiği belirtildi.

A+A-

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nun (TAEK) Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu'nun (Rosatom) bünyesindeki Atomenergomaş makine üretim grubunda yer alan AEM Tehnologii şirketini Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesi için ekipman üreticisi olarak seçtiği bildirildi.

Atomenergomaş basın servisinden yapılan açıklamada, AEM Tehnologii şirketinin üretici olarak seçilmesi ve kendisine bu alanda sertifika verilmesiyle, şirketin Rusya’nın Volgodonsk ve Petrozavodsk kentlerinde bulunan fabrikalarına Akkuyu NGS projesi için ekipman üretme hakkı sağlanmış olduğu belirtildi.

Açıklamaya göre Volgodonsk’ta bulunan Atommaş fabrikasında Akkuyu NGS enerji bloklarında kullanılacak nükleer reaktörlerin gövdeleri üretilecek.

Mersin Akkuyu NGS Projesi'ne ilişkin ilk anlaşma 2010 yılında Rusya ile imzalandı. Akkuyu'da en yüksek güvenlik standartlarına göre yapılacak santral 4 bin 800 megavat kurulu güce sahip Rus yapımı 4 reaktörden oluşacak. Akkuyu NGS Projesi, 20 milyar dolar maliyetiyle Rusya'nın kamu kuruluşu olan Rosatom'un elindeki büyük kontratlardan biri. Türkiye santralin ilk bloğunu 2023’te devreye almayı planlıyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 2267 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.