1. HABERLER

  2. YAT

  3. ATSO'dan yat sektörüne destek
ATSO'dan yat sektörüne destek

ATSO'dan yat sektörüne destek

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı Ofisi, Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (ASBAŞ), Fransız yat sektörü heyeti, Antalya Serbest Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.

A+A-

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa İşletmeler Ağı Ofisi, Antalya Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (ASBAŞ), Fransız Méditerranée Technologies ve Riviera Yachting Network işbirliğinde Türkiye’ye gelen Fransız yat sektörü heyeti, Antalya Serbest Bölgesi’nde incelemelerde bulundu.


Fransız firmalarının temsilcileri, Antalya Serbest Bölgesi’ndeki tersaneleri gezerek Antalyalı üreticilerden bilgi aldı. Yat üretim faaliyetlerini yakından inceleme fırsatı bulan Fransız yatçılar daha sonra ASBAŞ toplantı salonunda yapılan toplantıda Antalya Serbest Bölge’de faaliyet gösteren “ANTKUR, ARC Yacht, BB Yacht, HG Yacht, Mayrayachts ve Vos Marine” firmalarının yöneticileri ile işbirliği olanaklarını görüştü.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Budak, Antalya Serbest Bölgesi’nin lüks yat üretiminde büyük bir başarı yakaladığını söyledi. Bu yıl ilki düzenlenen organizasyonun her yıl tekrarlanacağını belirten Budak, “Bugün, Türk yat sektörü, ihracatta dünyada ilk sıralarda yer alıyor ve ultralüks mega yat üretiminde Türkiye ve Antalya üreticileri markalaşma yolunda hızla ilerliyor. Antalya Serbest Bölge’de 63 metreye kadar yatlar firmalarımızca yüksek standartlarda inşa ediliyor. Firmalarımızın kaliteli ve hızlı üretim yapıları, Antalya’yı yat üretiminde bir marka haline getiriyor. Bu kuvvetli yapıyı devam ettirmek ancak teknolojiyi ve sektöre ilişkin gelişmeleri yakından izlemekle mümkün olabilir. Biz de bu bilinçle Antalyalı üreticilerimiz ile Fransız yat sektörü temsilcilerini bir araya getirdik” dedi.


Budak, ATSO olarak, üyelerinin farklı ülkelerdeki sektör temsilcileri ile bilgi ve ticaret ağını güçlendirmelerine dönük çalışmalarına şimdiye kadar olduğu gibi önümüzdeki süreçte de devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.