1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Avrupa Komisyonu’ndan denizciliğe inovasyon ve istihdam yatırımı
Avrupa Komisyonu’ndan denizciliğe inovasyon ve istihdam yatırımı

Avrupa Komisyonu’ndan denizciliğe inovasyon ve istihdam yatırımı

Avrupa Komisyonu’nun, denizde ve denizcilik sektörlerinde inovasyonu güçlendirmek ve istihdam yaratmak amacıyla 7.5 milyon euronun üzerinde bir yatırım yaptığı belirtildi.

A+A-

Avrupa Komisyonu tarafından denizciliğe yatırım amacıyla ayrılan 7.5 milyon euroluk bütçenin, Avrupa Denizcilik ve Balıkçılık Fonu altında hazır bulunduğu ve yetkinlikler, yaratıcılık, teknoloji alanlarına odaklanan proje teklif çağrıları için ayrıldığı ifade edildi.

Su kültürü, bio-teknoloji ve ya deniz enerjisi gibi sektörlerdeki inovasyon, mavi ekonomiyi geliştirmek için çok önemli bir yer tutuyor. Bununla birlikte, nitelikli profesyonellerin yokluğu, bilgi ve teknoloji yatırımlarının azlığı ve araştırma sonuçlarının ticarete aktarılması sürecindeki yavaş ilerleme gibi bir dizi darboğaz, bu inovasyon gayretine engel oluyor.

Avrupa Denizcilik ve Balıkçılık fonu altında tahsis edilen yatırımlar aşağıdaki üç proje teklif çağrısını kapsayacak:

-Mavi Kariyerler çağrısı: İş arayanlar deniz ve denizcilik ekonomisi için gerekli yetkinliklerle donatılacak, denizcilik sektörüne katılmak isteyenler yeniden eğitilecek ve mavi ekonomi içerisinde çalışıp kariyerlerini ilerletmek isteyenlere yardım etmek amacıyla 3.45 milyon euro tahsis edilecek.

-Mavi Laboratuarlar çağrısı: Avrupa Komisyonu, 1.7 milyon euroya tekabül eden bir çağrı altında, öğrencilerin ve yeni mezunların yerel iş topluluğundan ve kamu sektöründen deneyimli eğitmenlerle bir araya gelerek denizcilik meselelerini ele aldığı laboratuarlar geliştiriyor. Bu proje, mikro plastikler ya da nanomateryaller gibi deniz çöplerini ortadan kaldırmak amacıyla yeni teknolojilerin geliştirilmesi; sualtı kültürel mirasını keşfetmek ve korumak için insansız robotik sistemlerin kurulması ya da deniz mikro organizmalarının, tehlikeli varlıkların yok edilmesi için nasıl kullanılacağının ortaya çıkarılması anlamına gelebilir.

-Mavi Teknoloji çağrısı: Avrupa Komisyonu bu çağrı altında, yeni teknolojilerin ve araştırma sonuçlarının ticari uygulamalara aktarılmasını destekleyecek kamu-özel ortaklığını teşvik etmek ve deniz tabanı seviyesindeki stratejik yatırımları koordine etmek için 2.52 milyon euroluk bir miktar tahsis ediyor.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2569 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.