1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Parlamentosu'ndan flaş "Türkçe" kararı
Avrupa Parlamentosu'ndan flaş "Türkçe" kararı

Avrupa Parlamentosu'ndan flaş "Türkçe" kararı

Avrupa Parlamentosu, Türkçe'nin Avrupa Birliği resmi dillerinden biri olduğuna karar verdi. AP bu kararı 133 ret oyuna karşılık, 375 evet oyu ile aldı.

A+A-

ViraHaber / ÖZEL

Türkçe, Avrupa Birliği resmi dillerinden biri olarak kabul edildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. Uğur Özgöker, "AP’nin bu kararı alması aslında gecikmiş adaletin tecelli etmesidir. Aynı şeyin KKTC’nin AB’ye tam üye alınması ile tamamlanması gerekir" dedi.

"Türkçe’nin AB’nin resmi dillerinden biri olmasının, Türkiye’nin AB tam üyeliği ile alakası yoktur" diyen Özgöker, "Konu Kıbrıs’ın bir bütün olarak, yani Kıbrıs Cumhuriyeti olarak AB’ye tam üye alınmasıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin resmi iki dili vardır. Rumca ve Türkçe. Bundan dolayıdır ki Rumca ile beraber, Türkçe’nin de Kıbrıs üzerinden AB’nin resmi dillerinden birisi olması hukuki haktır. Tıpkı, serbest dolaşım hakkının Türkiye tarafından kazanılmış bir hak olması gibi" diye konuştu.

Türk Kuzey Kıbrıs Türk Ticaret Odası Derneği Başkanı da olan Uğur Özgöker, Türkçe'nin AB resmi dillerinden biri olması için üç yıldır mücadele ediyordu.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2882 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.