1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sığınmacı deneyi yapan bakana tepki yağdı
Sığınmacı deneyi yapan bakana tepki yağdı

Sığınmacı deneyi yapan bakana tepki yağdı

Norveç'in Göçmen Bakanı Sylvi Listhaug, sığınmacıların yaşadığı tecrübeyi anlamak için sugeçirmez kıyafetle denize atladı ve kurtarılmayı bekledi. Bu dakikaları sosyal medyadan paylaşan bakana tepki yağdı.

A+A-

Yunanistan'ın Midilli adasını ziyaret eden Norveç Göçmenlik Bakanı Sylvi Listhaug, girdiği denizde Türkiye’den botlarla Ege Denizi'ni aşmayı hedefleyen mülteciler gibi kurtarılmayı bekledi. Ancak bakanın paylaştığı fotoğraf sosyal medyada tepki topladı. Bakan, birkaç dakika denizde kaldıktan sonra Norveçli güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı. Bakan, yaşadığı tecrübeyi sosyal medya hesabında 'çok özel' sözleriyle tanımladı.

"Mültecileri aşağıladı"

Sosyal medyadaki yorumcular ise bakanın bu hareketini eleştirdi. Bakanın Facebook sayfasındaki haberine bir yorumcu 'inanılmaz şekilde kötü bir yargılama ve mültecileri aşağılama' ifadelerini kullandı. Twitter kullanıcıları ise Norveçli bakanın söz konusu hareketini 'utanç verici' ve 'utanmaz' olarak yorumladı. Bakan Midilli ziyaretinde AB-Türkiye arasında imzalanan göçmenlik anlaşması uyarınca yaptırılan kampları ziyaret etti.

ViraHaber.com




Bu haber toplam 1929 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.