1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Parlamentosu’nun önerileri memnuniyetle karşılandı
Avrupa Parlamentosu’nun önerileri memnuniyetle karşılandı

Avrupa Parlamentosu’nun önerileri memnuniyetle karşılandı

Avrupalı Armatörler, dünyanın önde gelen bazı ekonomileri arasında sürmekte olan Hizmet Ticareti Anlaşması görüşmeleri hakkında Avrupa Parlamentosu’nun Avrupa Komisyonu’na sunduğu tavsiyeleri memnuniyetle karşıladı.

A+A-

Parlamento Üyeleri bahse konu tavsiyelerde, deniz taşımacılığının küresel ticarette oynadığı hayati rolü kabul ediyor ve üçüncü ülkelere daha gelişmiş bir erişim için talepte bulunuyor. Parlamento Üyeleri ayrıca, tarafların deniz taşımacılığı hizmetleri hususundaki mevcut kısıtlamaları kaldırmalarını ve karşılıklılık için çaba göstermelerini istiyor.

ECSA Genel Sekreteri Patrick Verhoeven konu ile ilgili olarak, yabancı pazarların serbestleştirilmesine değinen bu tür çağrılardan memnuniyet duyduklarını, korumacı önlemlerin kaldırılması ve karşılıklılık temelinde faaliyet gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Karar hakkında yorumda bulunan ECSA Ticaret ve Denizcilik Politikası Müdürü Lieselot Marinus da, Hizmet Ticareti Anlaşması’nın küresel ölçekte faaliyet gösteren armatörlere gerekli güveni ve yasal belirliliği sağlayacağını umduklarını belirtti.

Hizmet Ticareti Anlaşması için ilk müzakereler 2013 yılında başlamış olup, müzakerelerde hizmet sektörü için ortak küresel kuralların bulunmasına odaklanılmıştı. Anlaşma müzakerelerine katılan 23 taraf: Avustralya, Kanada, Şili, Tayvan, Kolombiya, Kosta Rika, AB, Hong Kong, İzlanda, İsrail, Japonya, Lihtenştayn, Mauritius, Meksika, Yeni Zelanda, Norveç, Pakistan, Panama, Peru, Güney Kore, İsviçre, Türkiye ve ABD’dir.

(Kaynak: ECSA)

Bu haber toplam 1475 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.