1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. BAE'den Suriye' Deniz Yoluyla 2 Bin Ton Yardım
BAE'den Suriye' Deniz Yoluyla 2 Bin Ton Yardım

BAE'den Suriye' Deniz Yoluyla 2 Bin Ton Yardım

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE), Suriye'de depremden etkilenen bölgeler için deniz yoluyla 2 bin 215 ton insani yardım malzemesi gönderdiği bildirildi.

A+A-

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan haberde, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın 7 Şubat'ta verdiği talimatla Türkiye ve Suriye'de depremden zarar görenlere destek amacıyla başlatılan "Yiğit Süvari 2 Operasyonu" kapsamında Suriye'ye bir yardım gemisi daha gönderildiği ifade edildi.

"Suriye halkının toparlanma süreci" için BAE Kızılayının gönderdiği yardım gemisinin Lazkiye Limanı'na ulaştığı aktarılan haberde, gıda, inşaat malzemesi ve diğer insani yardım malzemelerinden oluşan yardımların 2 bin 215 ton olduğu belirtildi.

BAE, 12 Mart'ta 1000 ton ve 2 Nisan'da 2 bin 200 ton yardım malzemesi taşıyan 2 geminin Lazkiye Limanı'na ulaştığı bilgisini paylaşmıştı.

BAE Savunma Bakanlığı, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Türkiye ve Suriye'ye 240 uçakla yardım malzemesi gönderildiğini duyurmuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 1080 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.