1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bakan Arslan: 11 saatlik yol 2 saate düşecek
Bakan Arslan: 11 saatlik yol 2 saate düşecek

Bakan Arslan: 11 saatlik yol 2 saate düşecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Ankara-Sivas YHT Projesi iki şehir arasındaki yaklaşık 11 saatlik seyahat süresini 2 saate düşürecek" dedi.

A+A-

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Ankara-Sivas YHT hattının Elmadağ Viyadük şantiyesinde incelemelerde bulundu.

Bakan Arslan, Ankara-Sivas YHT projesinde altyapı işlerinde şu ana kadar %70 ilerleme kaydedildiğini belirtti. Projenin Yerköy-Sivas arası elektromekanik sistemler ve üstyapı ihalesinin 6 Ekim'de yapılacağını kaydeden Arslan, "Bizim işimiz şantiyelerde olmak. Bizim işimiz yanlış insanların yanlışlık içinde olduğu 15 Temmuz'dan sonra ülkemizin işlerinin aynı hızla devam ettiğini göstermek. Demiryolu sektörü 1950'lerden sonra 50 yıl boyunca ihmal edildi. Yaklaşık 14 yıldır olağanüstü hızla, kullanma ömrü çok uzun olan demiryolu sektörünü geliştirme gayretindeyiz. Ülkemiz son 10 yıldır demiryolu sektörüne 50 milyar lira para harcadı. Bizim Edirne'den Kars'a ana omurgayı oluşturmak, bunları Akdeniz'e, Karadeniz'e, güneye, Suriye'ye, Irak'a bağlamak gibi bir gayretimiz var" diye konuştu.

"405 kilometre uzunluğunda yeni demiryolu inşa edildi"

"Ankara-Sivas YHT Projesi ile saatte 250 km hıza uygun, çift hatlı, elektrikli, sinyalli 405 kilometre uzunluğunda yeni demiryolu inşa edildi" diyen Arslan, "Tamamı öz kaynaklarla yönetilen proje, iki şehir arasındaki yaklaşık 11 saatlik seyahat süresini 2 saate düşürecek. Şu an bulunduğumuz Elmadağ-Kırıkkale arasında, en büyüğü 1800 mt uzunluğunda olmak üzere toplam 6 bin 216 metrelik 4 viyadük var. 2018'in ikinci yarısında Ankara-Sivas YHT'yi Ankara-İstanbul'a bağlamış olacağız. 2023 hedeflerimiz kapsamında Edirne'den Kars'a kadar YHT'leri yapmış olacağız. Sizler meydanlara sahip çıkıyorsunuz ama biz de bu ülkenin kalkınmasının gelişmesinin olmazsa olmazı projelerimizi hız kesmeden devam ettiriyoruz" ifadelerini kullandı.

bakanarslanl.jpg

Bu haber toplam 1717 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.