1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Batan teknede 12 saat kabus
Batan teknede 12 saat kabus

Batan teknede 12 saat kabus

Muğla’nın Datça İlçesi’nden Güllük Limanı’na giden 11 metrelik ‘Kürşat’ adlı ahşap tekne, Knidos Antik Kenti açıklarında sabaha karşı battı.

A+A-

Muğla’nın Datça İlçesi’nden Güllük Limanı’na giden 11 metrelik ‘Kürşat’ adlı ahşap tekne, Knidos Antik Kenti açıklarında sabaha karşı battı. Teknedeki kaybolan 2 kişi, Türk ve Yunan sahil güvenlik ekipleri tarafından arnırken, yabancı bayraklı bir yat tarafından açıkta can yelekleriyle yüzerken bulunup kurtarıldı.

Datça Liman Başkanlığı’ndan gerekli izinleri alan kaptan 52 yaşındaki Mehmet Teker ve yanındaki 43 yaşındaki Eray Mete’nin bulunduğu ‘Kürşat’ adlı 11 metrelik ayna kıç ahşap tekne, Güllük Limanı’na gitmek üzere dün gündüz saatlerinde demir aldı. Gündüz 3 şiddetindeki rüzgarda 3 mil açıktan seyir etmek ve geceyi Knidos’taki limanda geçirmek kaydıyla çıkış verilen tekne iddiaya göre yoluna devam etti. Tekneden ve içindekilerden bir süre haber alınamazken, Datça ve Bodrum arasındaki bölgede denizde çıkan fırtına endişe yarattı.

Fırtınaya yakalandığı anlaşılan teknedeki Milaslı kaptan Mehmet Teker dün saat 22.00 sıralarında telefonla önce yakınlarını, ardından telsizle sahil güvenlik birimlerini arayıp “Bodrum- İstanköy (Kos) Adası arasındayız. Fırtınaya yakalandım. Su alıyoruz, batabiliriz” dedi. Bu görüşmenin ardından hareketli saatler başlarken, Mehmet Teker ve teknesiyle daha sonra herhangi bir irtibat sağlanamadı.

Bodrum Limanı’ndan çıkıp yarım saat içinde bölgeye ulaşan 101 No’lu ve 1 No’lu sahil güvenlik botları, İstanköy ile Bodrum- Datça arasındaki bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Çalışmalara İstanköy’de konuşlu 4 Yunan sahil güvenlik botu da katıldı. Ancak, gece boyunca aramalardan sonuç elde edilemedi.

Balıkçı Teknenin Battığını Gördü

Bugün saat 05.30 sıralarında Knidos İskandil açıklarında avlanan bir balıkçının ihbarı üzerine olayın seyri değişti. Teknenin batığını gördüğünü söyleyen balıkçının ihbarıyla harekete geçen Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, arama kurtarma çalışmalarını Knidos açıklarına kaydırdı. 11 No’lu sahil güvenlik botu ve 2 helikopterin de katıldığı aramalardan bugün öğle saatlerine kadar sonuç alınamadı.

Batan teknedeki 2 kişinin kurtarılması için çalışmaların oyğunlaştığı sırada kaptan Mehmet Teker ve Eray Mete'nin, yabancı bayraklı bir tekne tarafından bulunduğu haberi geldi. Can yelekleriyle denizde uzun süre yüzüp yaşam mücadelesi veren kazazedeler Kinidos açıklarında yabancı bayraklı bir yelkenliye alındı. Mehmet Teker ve Eray Mete bu yelkenliyle Bodrum'a getirilmek üzere yola çıkarıldı.

Tekneyi Yeni Almış

Sabah erken saatlerde Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığı’na gelen tekne kaptanı evli ve 3 çocuk babası Mehmet Teker’in bacanağı 48 yaşındaki Hasan Baydar ve damadı 34 yaşındaki Sacit Balcı, gelişmelerle ilgili bilgi aldı.

Mehmet Teker’in Datça’ya günübirlik ahşap tur teknesi satın almaya gittiğini ve aldığı ‘Kürşat’ adlı tekneyle Güllük’e geçeceğini anlatan Baydar, “Bacanağım dün saat 21.45 gibi bizleri aradı. Teknenin su aldığını, batmaya başladığını yardım istediğini söyledi. Ardından can yeleklerini takıp denize atlayacaklarını belirtti. Daha sonra kendisinden haber alamadık” dedi.

 

 

 

 

 

 

Hürriyet

Bu haber toplam 3058 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.