1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Benzin ve Motorine İndirim
Benzin ve Motorine İndirim

Benzin ve Motorine İndirim

Tarihin en düşük düzeylerini gören petrol fiyatları ardından akaryakıtta bu gece yarısından itibaren motorinde 41 kuruş, benzinde 31 kuruş indirim bekleniyor.

A+A-

Petrol ve akaryakıtta eşine az rastlanır bir uğraktan geçiliyor. Brent petrolün ardından uluslararası piyasalarda akaryakıt fiyatları da sert biçimde düştü. Benzinin tonu 195 dolardan 146 dolara, motorinin tonu 237 dolardan 192 dolara kadar düştü.

Bu gece motorinde 41, benzinde 31 kuruş indirim bekleniyor. Bu indirimin ardından benzin ve motorinin litresi 5 TL'nin altına düşecek. TÜPRAŞ çıkışlı litre fiyatı (vergiler ve paylar hariç) da 70-75 kuruşa kadar gerileyecek.

Covid-19 salgını sonrasında petrol ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan dalgalanma devam ediyor. Brent petrol, 16 dolardan işlem görüyor. Petrolü, akaryakıt fiyatları izledi.

Bu indirimin ardından benzinin litresi (şehir ve akaryakıt dağıtım şirketlerinde küçük farklar olabilir) 4 TL 97 kuruşa, motorinin litresi de 4 TL 86 kuruşa kadar inecek. Benzinin (ÖTV+KDV, TÜPRAŞ, dağıtım şirketi ve akaryakıt şirketleri payları hariç) litre fiyatı 70-75 kuruşa kadar gerileyecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 21178 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.