1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Beyrut Boat Fuarı kapılarını açtı
Beyrut Boat Fuarı kapılarını açtı

Beyrut Boat Fuarı kapılarını açtı

7. Uluslararası bot ve yat fuarı Beyrut Boat 2011, Dbayeh'deki La Marina Joseph-Khoury'de kapılarını ziyaretçilere açtı.

A+A-

7. Uluslararası bot ve yat fuarı Beyrut Boat 2011, Dbayeh'deki La Marina Joseph-Khoury'de kapılarını ziyaretçilere açtı.

Dün gerçekleştirilen açılış törenine bakanlar ve milletvekilleri dahil üst düzey yetkililer, diplomatlar, sektörün önde gelen yerel ve uluslararası isimleri katıldı. Cumhurbaşkanı Michel Süleyman himayesinde Arap Denizcilik Sanayi Birliği (AMIA), Messe Dusseldorf Group ve IFP işbirliği ile gerçekleştirilen fuara dünya genelinden 130 firma ve 120 üretici katılıyor.

IFP Proje Müdürü Joelle Ghanam, 22 Mayıs'a kadar açık kalacak olan fuarla ilgili yaptığı açıklamada, fuarın uluslararası bir organizasyon olduğunu belirterek, Türkiye'den de iki katılımcı firmanın bulunduğunu söyledi. Avrupalı firmaların bu sene fuara ilgisinin arttığını kaydeden Ghanam, fuarın eğlence yönünü ön plana çıkarmak için farklı etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Fuara katılan bir Türk firmasının yetkilisi Cem Buraşek ise, "Üretimimizi tümüyle Türkiye'de yapıyoruz. Bundan da büyük gurur duyuyoruz. Kullandığımız kompozit malzemesi Türkiye'de tek, Avrupa'da da yaklaşık ikinci sıradayız. Kalite ve fiyat bakımından da diğer Avrupa şirketlerine göre çok öndeyiz" diye konuştu.

Buraşek ayrıca, "Türkiye'ye mesajım, Avrupa'ya değil, Arabistan'a yönelin. Bunlar bizim din kardeşlerimiz, her zaman arkamızda oldular" ifadelerini kullandı.

Katılımcılardan TeamNine Genel Müdürü Aleco Chiha da, bu yıl Ortadoğu bölgesinde de kendini hissettiren gerilimli ortama rağmen fuardan oldukça memnun olduklarını dile getirdi. Chiha, "Fuara bu yıl katılım, geçen yıla göre yüzde 40'ın üstünde. İlk gün olmasına rağmen ziyaretçi sayısı oldukça yüksek, umarız çok güzel bir fuar geçiririz" dedi.

Medya73

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.