1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Binlerce penis balığı kıyıya vurdu
Binlerce penis balığı kıyıya vurdu

Binlerce penis balığı kıyıya vurdu

ABD'nin San Francisco eyaletinde deniz resmen alt üst oldu. Binlerce ‘penis balığı’ kıyıya vurdu. Aslında deniz solucanı olan ve kumun içine yaşayan bu canılar sahip oldukları şekil nedeniyle ‘penis balığı’ olarak anılıyor.

A+A-

ABD’de binlerce ‘penis balığı’ kıyıya vurdu. ABD'nin Kaliforniya eyaletinde kıyıya vuran binlerce pembe renkli deniz canlısı San Francisco’nun kuzeyinde yer alan Drakes Plajı’nı kapladı.  Aslında bir çeşit solucan olan bu deniz canlıları sahip oldukları şekil nedeniyle ‘penis balığı’ olarak anılıyor.  Sıradışı balığın diğer bir adı ise hancı kurdu.

Penis balıkları kendilerini suyun derinliklerindeki kumların içine gömüyor. Fakat Drake Plajı’nda yaşanan son fırtına onları yerinden etti. Binlerce penis balığı böylece kıyıya vurdu.

​Biyolog Ivan Parr bu deniz canlılarıyla ilgili, “Fiziksel görünümleri iri birer solucan gibi olabilir. Ancak bu şişman hancı kurtlarının görünümleri hayatlarını kumun altında geçirmelerine neden olan bir özellik” diyor. Bazılarının 25 yıla kadar yaşadığını söyleyen Ivan Parr, penis balıklarının varoluş tarihinin incelenen fosillerden 300 milyon yıl öncesine dayandığını ifade ediyor.

Latince adı ‘urechis unicinctus’ olan ‘penis balığı’, martılar, su samurları, köpek balıkları ve başkaca balıklar için besin kaynağı oluşturuyor.

Üstelik penis balıkları Uzak Doğu'da örneğin Güney Kore’de lezzetli bir yiyecek olarak görülüyor.

penis-baligi.jpg

penis-baligi1.jpg

penis-baligi2.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 26106 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.