1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji portföyünü 2 katına çıkartabilir
Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji portföyünü 2 katına çıkartabilir

Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji portföyünü 2 katına çıkartabilir

Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC) CEO’su geçtiğimiz 10 yılda yenilebilir enerji portföyünü %400 büyüten Birleşik Arap Emirlikleri’nin gelecek 10 yılda bu sayıyı ikiye katlama yolunda olduğunu söyledi.

A+A-

Abu Dhabi Ulusal Petrol Şirketi (ADNOC) CEO’su Sultan al Jaber, başkent Abu Dhabi’de düzenlenen yenilenebilir enerji konferansında, “5 milyon dönümlük ormanla eşdeğer karbondioksit yakalamak için karbon yakalama ve depolama programımızı %500 artıracağız.” şeklinde konuştu.

ADNOC seragazı yoğunluğunu %25 azaltacak. Şirket, bu hedef için Al Reyadah adlı karbon yakalama, kullanma ve depolama tesisin kapasitesini genişleterek 2030’a kadar yıllık 5 milyon tonluk karbondioksite ulaşmayı hedefliyor.

Yenilenebilir enerji etkinliği için Abu Dhabi’yi ziyaret eden Endonezya Başkanı Joko Widodo, ülkesinde temiz enerji için daha fazla yatırımcıya çağrıda bulunarak, ülkenin henüz inşa aşamasındaki yeni başkentinin çevre dostu ve düşük karbonlu bir yaşam tarzı benimseyeceğini belirtti. Widodo konferansta, “İklim değişikliği ve çevresel mücadeleler bu yüzyılı belirleyecek.” dedi. Widodo Pazartesi günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Endonezya’nın Birleşik Arap Emirlikleri ile enerji ve diğer sektörlerdeki yatırımlar üzerine toplamda 23 milyar dolarlık 11 adet iş anlaşması imzaladığını söyledi. ADNOC, pazar günü Endonezya’nın petrokimya ve gaz sektörlerindeki Pertamina ve Chandra Asri şirketleriyle anlaşmalar imzaladı.

Vira Haber

Bu haber toplam 3684 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.