1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Bitcoin gemi nakliyesine de girdi
Bitcoin gemi nakliyesine de girdi

Bitcoin gemi nakliyesine de girdi

Kripto para birimi Bitcoin ile alakalı ticari işlemler artarak devame diyor. Son olarak Rusya'dan gelen buğday nakliyesi için Bitcoin ile ödeme yapıldığı kaydedildi.

A+A-

Geçtiğimiz ay Rusya'nın Rostov limanından Samsun limanına taşınan buğday yüklü gemi, ödemesini Bitcoin ile yaptı. Bloomberg’in haberine göre ödemesi Bitcoin ile yapılan gemi navlunu sayesinde Bitcoin uluslararası ticarette ilk defa kullanılmış oldu.

Geçtiğimiz ay Rusya'nın Rostov limanından Samsun limanına taşınan buğday yüklü gemi, ödemesini Bitcoin ile yaptı. Bloomberg’in haberine göre ödemesi Bitcoin ile yapılan gemi navlunu sayesinde Bitcoin uluslararası ticarette ilk defa kullanılmış oldu. Kripto para birimlerinden Bitcoin son haftalarda yaşanan tüm tartışmalara rağmen dünya arenasında kendine yer edinme çabasına devam ediyor. Prime Shipping Foundation, geçtiğimiz at Türkiye’ye Rusya’dan gelen buğday yüklü gemi, nakliye masraflarını Bitcoin ile ödendiğini doğruladı. Şirketin CEO’su Ivan Vikulov bunun bir pilot uygulama olduğunu açıkladı.

Aynı zamanda şirketin yaptığı açıklamaya göre sahip oldukları ve kullandıkları teknoloji ile benzersiz ödeme ve dijital para birimlerinin de dönüşümünün hemen sağlanabildiğini beyan etti. Görüşlerini telefonda aktaran CEO Vikulov, sınırları aşan bir ödeme sistemi gerçekleştirme üzerine çalıştıklarını anlattı. Bunun yanı sıra köklü bir şirket olan Louis DreyfusCo.’nun tarım alanında yaptığı ticaretle ilk defa blockchain kullandığını duyurmuştu.

Yapılan Bitcoin işleminde, Prime Shipping, toplamda üç bin ton buğday için satış işlemi yaptı. Buna göre ürünler, Rusya’daki Rostov-on-Dov limanından çıkarak, Samsun limanına geldi. İlk etapta oldukça düşük bir miktar olarak görünse de, zaman içerisinde bu tür kripto para birimleri ile yapılan işlemlerin daha çoğalacağına işaret ediliyor. Benzer işlem, geçtiğimiz günlerde ABD ile Çin arasında da olmuştu.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 19664 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.