1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Bitlis'te Denizcilik ve Su Sporları
Bitlis'te Denizcilik ve Su Sporları

Bitlis'te Denizcilik ve Su Sporları

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Bahar Şenlikleri çerçevesinde Denizcilik Müsteşarlığı ile ortaklaşa Denizcilik ve Su Sporları Festivali düzenlendi.

A+A-

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Bahar Şenlikleri çerçevesinde Denizcilik Müsteşarlığı ile ortaklaşa Denizcilik ve Su Sporları Festivali düzenlendi.

Eren Üniversitesi öğrencilerinin ve vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği festival Tatvan İskelesinde düzenlendi. Şenlik çerçevesinde Dragon Kano, optimist yelken yarışları, su sporları gösterisi ve tekne gezisi de yapıldı. Festival açılış konuşmasını yapan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversite olarak ilk defa böyle bir şenlik düzenlediklerini belirterek, "Su sporlarını bir başlangıç olarak ve daha sonraları da bu festivali genişleterek devam ettirmek istiyoruz. Bizler suyu, dağı, karı kullanarak bütün sporlarda var olmak ve büyümek istiyoruz. Bizlere bu konuda destek veren Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanı Oktay Kılıç başta olmak üzere Vali Nurettin Yılmaz'a Bitlis halkına teşekkür ederim" dedi.

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz ise, Bitlis'in bu tür etkinliklere ihtiyacı olduğunu, önümüzdeki yıllarda da festivalin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Denizcilik Müsteşarlığı Daire Başkanı Oktay Kılıç, da Anadolu'da, denizcilik kültürünün geliştirilmesi ve sevdirilmesi, gençlerin su sporları ve denizcilik faaliyetleriyle tanışarak, kaynaşmalarını sağlamak amacıyla, iç sularda yapılan Denizcilik ve Kabotaj Bayramına yoğun ilginin olduğunu ifade ederek, "Bu kutlamalarla etrafı denizlerle çevrili, içi göllerle dolu ülkede, denizcilik kültürünün tanıtılması, sevdirilmesi ve giderek yaygınlaştırılması, denizlerin ve iç suların ne büyük bir zenginlik ve ne büyük bir kalkınma potansiyeli olduğunu topluma duyurulması, denizlerin ve iç suların fiilen kullanılabilir hale getirilmesinin amaçlıyoruz. Halkımızın da denizcilik sevgisinin gelişmesi için, öncelikle çocuklarımızdan başlayarak onlara yelken, kürek, kano gibi su sporları faaliyetlerinin artırılması, tanıtılması ve onların bu faaliyetlerle büyümesinin sağlamasının gerekli olduğunu inanıyoruz. Bugün Tatvan'da böyle bir etkinlikte bir araya geldik. Umut ediyorum ki bu etkinlik denizcilik faaliyetlerinin artmasına vesile olur" dedi.

Düzenlenen festivalde Dragon Kano yarışlarında birinci Kick Boks takımı olurken, ikinci Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu oldu. Bitlis Eren Üniversitesi Güvenlik görevlileri ise üçüncü oldular. Ayrıca yelken yarışlarında ve lazer yelken yarışmalarında dereceye girenlere Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru ve davetliler tarafından ödüller verildi.

1.20110523093653.jpg

2.20110523093700.jpg

Sondakika

Bu haber toplam 1910 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.