1. HABERLER

  2. SU SPORLARI

  3. Offshore turnuvası Samsun etabı bitti
Offshore turnuvası Samsun etabı bitti

Offshore turnuvası Samsun etabı bitti

Dünya Offshore 225 Şampiyonası 4. Ayağı Samsun Valiliği Grand Prix 2'de, Galatasaraylı Yönetici ve İş Adamları Derneği (GSYIAD) birinci, Stihl ikinci olurken Beşiktaş üçüncü oldu.

A+A-

Karadeniz'de ilk kez düzenlenen Dünya Offshore 225 Şampiyonası'nın 3. ve 4. ayağı Samsun Valiliği Grand Prix'i 1-2 ile Samsun Limanı'nda yapıldı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun'da gerçekleştirilen şampiyonanın Cumartesi gerçekleştirilen 3. ayağın ardından Pazar günü son tur olan 4. ayağı 10 teknenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tekneler, toplam 90 kilometreden oluşan parkurda 35 tur attı. Havanın aşırı rüzgarlı olması nedeniyle zor geçen parkurda üçüncü ayağın birincileri GSYIAD Galatasaray teknesi ile yarışan Joseph Muhlbauer ve Berna Muhlbauer, dördüncü ayakta da 41.17,812 derece ile birinciliği yine elde etti. Alpay Akdilek, Kerem Tuncer pilotluğundaki Stihl takımı ise 41.29,828 derece ile ikinci, Murat Leki ve Hamdi Kitapçı'dan oluşan Beşiktaş takımı da 41.43 ile üçüncülüğü almayı başardı.

Alman, Danimarkalı ve Türk sporcularında arasında bulunan yarışmada Olympıque Marseille ile Viking takımı parkurları tamlayamayarak puan alamadı. Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini Samsun Valisi Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Milletvekili Fatih Öztürk, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır verdi.

4. ayağın birincisi olan GSYIAD Galatasaray takımının pilotu Joseph Muhlbauer, Samsun'un deniz sporları açısından gelişmiş bir şehir olduğunu, Samsun'da dünya yarışları için bulunmaktan mutlu olduklarını, Berna Muhlbauer ise, parkurun kısa olması nedeniyle kendilerinin daha avantajlı olduğunu, olumsuz hava nedeniyle zorlandıklarını, üst üste ikin birincilik aldıkları için mutlu olduklarını kaydetti. İkinci olan Sthil takımından Kerem Tuncer, her şeyin çok güzel olduğunu, zor bir yarış olduğunu, kendileri
için güzel bir anı olduğunu belirtirken, üçüncü olan Beşiktaş takımından Murat Leki ise, "Kısa bir parkurdu. Bizim için dez avantajdı. Poyrazın sertleşmesiyle daha zorlandı. Yarışın yarısında tekne de arıza yaşayınca daha da zorlaştı. Parkuru tamamlandığımız için şanslıyız" dedi.

Yarışlar önümüzdeki hafta Adana'da gerçekleştirilecek.

Hürriyet

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.